DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C

Diablo 2 4K grafiklerle yeniden hayat buldu Çıkışından 20 yıla yakın bir süre geçtikten sonra bir geliştirici Diablo 2 oyununun grafiklerinde büyük…

19.07.2020
A+
A-

Bu çalışmanın oyunun yapımcısı olan Blizzard tarafından gelmediğini özellikle belirtelim. Bir geliştiricinin çalışmaları sonucunda hayat bulan yeni grafiklerin oynanış videosu yayınlandı. Oyunun Unreal Engine 4 ile yeniden tasarlayan oyuncular olduğuna şahit olmuştuk. Bu çalışmaların birleştirilme imkanı olsaydı ortaya mükemmel bir yapım çıkabilirdi.

Yayınlanan video 16 dakika uzunluğunda ve genel olarak oyundaki tüm detayları gösteriyor. Dokuları 4K olarak yeniden tasarlarken geliştirici yapay zekadan faydalanmış. Düşük çözünürlükte oluşturulan dokuları yüksek çözünürlüğe uyarlarken yapay zeka kullanmak oldukça mantıklı bir iş.

Diablo 2 yeniden harmanlanınca ses kalitesinde ve bakış modunda da geliştirmeler yapılmış. Oyundaki sesler ne kadar gerekli olduğunu hesap edemesek de 7.1 özelliğine uyumlu hale getirilmiş. Neredeyse tamamen 2D grafiklerden oluşan oyunda 3D olarak bazı yeniliklerin eklendiğinin de notu düşülmüş. Mod herkes için kullanılabilir değil, yalnızca videosu yayınlanmış durumda.

4K ve 60FPS olarak yayınlanan Diablo 2 oynanış videosu yapılan modun potansiyelini bizlere en iyi şekilde gösteriyor. Yapılan bu değişiklikler resmi olmasa da iyi haber; oyunun resmi remastered sürümü üzerinde çalışılıyor. O zamana kadar bu grafikleri görmek bile heyecan verici.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.