DOLAR 32,2020
EURO 35,0069
ALTIN 2.504,53
BIST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Cts 22°C
Paz 24°C
Pts 23°C
Sal 24°C

Devlet başkanına drone ile suikast yapıldı!

05.08.2018
A+
A-

Devlet Başkanı Nicolas Maduro yönetimindeki Venezuela, sosyal ve ekonomik anlamda zor günlerden geçiyor. ABD’nin yaptırımları ile ekonomisi çeken Venezuela’da, başkan Maduro’ya başkent Caracas’taki törende konuşma yaptığı sırada patlayıcı yüklü drone ile saldırı düzenlendi.

Yılın en iyi drone fotoğrafları!

Kentsel drone fotoğrafçılığı yeni bir sanat dalı olarak karşımıza çıkmaya devam ediyor. Bu yazımızda kentsel drone fotoğrafçılığı ile çekilen en güzel fotoğrafları listeledik.

İletişim Bakanı Jorgi Rodriguez, saldırıda direkt olarak Maduro’nun hedef alındığını açıkladı. Saldırı sonrasında Maduro herhangi bir yara almazken, etrafındaki 7 asker yaralandı. Canlı yayınlanan konuşma sırasında drone ile saldırı yapılırken TV’de sesler kesildi ve acil güvenlik önlemleri alındı.

Bu saldırı ile Maduro, drone ile suikast girişiminde bulunulan ilk devlet başkanı oldu. Genellikle savaş bölgelerinde kullanılan droneların, şehir merkezlerinde terör ve suikast amaçlı kullanılması güvenlik tehlikelerini gündeme getirdi. Tıpkı savaş bölgelerinde olduğu gibi şehirlerde de anti-drone sistemleri kullanılarak, bu tip saldırılar engellenebilir.

#Ahora la cadena nacional del presidente Nicolás Maduro fue interrumpida. El audio del mandatario fue cortado y luego se observó a militares corriendo de forma desordenada. pic.twitter.com/S14NDGDeXi

— Efecto Cocuyo (@EfectoCocuyo) August 4, 2018

Maduro’ya yapılan suikasti, kendilerine “T-shirt Giyen Askerler” diyen bir grup üstlendi. Daha önce adı duyulmayan bu grup hakkında henüz detaylı bir bilgi bulunmuyor. Ancak ekonomik ve sosyal sorunlar nedeniyle oldukça tepkili olan vatandaşlar arasında bu tip gruplaşmalar yaşanabiliyor.

Venezuela’nın para birimi olan Bolivar çok hızlı bir şekilde değer kaybı yaşıyor. 2010’da 8 bolivar bir dolarken, şu anda 1 dolar 2,5 milyon bolivar değerinde.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.