DOLAR 32,5128
EURO 34,5769
ALTIN 2.491,54
BIST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 20°C
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 18°C

Depresyon ve Anksiyete Vakaları Arttı!

13.10.2021
A+
A-

Türkiye, Kovid-19 dolayısıyla depresyon ve anksiyete vakalarının artışında Avrupa’da ilk sırada yer alıyor. Detaylar haberimizde…

Türkiye, Kovid-19 dolayısıyla depresyon ve anksiyete vakalarının artışında Avrupa’da ilk sırada yer alıyor.

Tıp dergisi The Lancet‘te yayınlanan araştırma sonucuna göre pandeminin olumsuz etkisinin hissedildiği 2020 yılında evrensel çapta depresif ve anksiyete bozuklukları sırasıyla yüzde 28 ve yüzde 26 oranında artış gösterdi.

TÜRKİYE DEPRESYONDA İLK SIRADA!

Kovid-19 sırasındaki majör depresif bozukluklar ve anksiyete sorunları hakkında gerçekleştirilen ilk çalışma olma özelliğine sahip bu araştırmaya göre Türkiye, Güney Afrika Cumhuriyeti, Arjantin gibi ülkelerde bu oran depresif bozukluklarda yüzde 38,7 anksiyete bozukluklarında ise yüzde 28’in üzerinde artış gösterdi.

Türkiye, İran, Arjantin, Meksika, Peru, Şili, Güney Afrika, İran, Mısır ve Pakistan’da depresyon vakalarının en fazla arttığı ülkeler arasında. 

PANDEMİ AKIL SAĞLIĞI SORUNLARINI ORTAYA ÇIKARDI!

Avustralya Queensland Akıl Sağlığı Araştırmaları Merkezi uzmanlarından Damien Santomauro yaptığı açıklamada sağlık sisteminin ivedilikle güçlendirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Yayınlanan araştırmanın en önemli hususlarından birisi de pandemi döneminde kadınların erkeklerden daha çok akıl sağlığı problemleri ile karşı karşıya kalmış olmasıdır.

Araştırmacı olan Alize Ferrari ise şunları kaydetti: ”Pandemi akıl sağlığını etkileyen sosyal faktörlerin gün yüzüne çıkmasına neden oldu. Maalesef çok sayıda nedenden dolayı pandeminin yarattığı sosyal ve ekonomik sorunlar kadınları daha fazla etkiliyor. Okulların kapatılması, gençlerin öğrenme ve kendi denkleri ile iletişim ve etkileşim potansiyellerinin kısıtlanması ve bunun işsizlik riski ile kombinasyonu gençlerin akıl sağlığında daha fazla baskı yarattı”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.