DOLAR 32,5837
EURO 34,7934
ALTIN 2.507,59
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Kışın Yaşanacak Olan Coronavirüs İkinci Dalgası İlkinden Daha Ölümcül Olacak

24.07.2020
A+
A-

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip Coronavirüs (Covid-19) pandemisinden enfekte olan kişilerin sayısı 13 milyonu aşmışken, virüs kaynaklı hayatını kaybedenlerin sayısı ise 580 bine yaklaştı. Coronavirüsün herhangi bir tedavisi bulunmamış olması nedeniyle kış aylarında çok daha büyük kayıplara neden olabileceğinden endişe ediliyor.

İNGİLTERE’DE KIŞ AYLARINDA 120 BİN YENİ ÖLÜM GERÇEKLEŞEBİLİR

İngiltereli bilim insanları, bu kapsamda İngiltere’nin kış aylarında ortaya çıkacak ikinci Coronavirüs dalgasında yaklaşık 120 bin kişinin hayatını kaybedebileceğini açıkladı.

İngiliz hükümeti, araştırmacılardan en kötü durum modellemesinin yapılmasını istedi, Ocak ve Şubat ayların salgının zirve yapacağı ve hastanelerde 24 bin 500 ile 251 bin arasında virüsle ilişkili ölüm gerçekleşeceğini hesapladı.

En kötü durum senaryosunda ülkedeki R değeri 1,7 olarak hesaplandı. Şu anda ülkedeki R katsayısı 1,5 düzeyindedir. R değeri ise bir kişinin Coronavirüsü ortalama kaç kişiye bulaştırabileceğini temsil etmektedir.

Pandeminin başladığı günden bu yana İngiltere’de yaklaşık 45 bin resmi Coronavirüs ölümü bildirildi, fakat Temmuz aylarına gelinmesiyle birlikte ölüm oranlarında düşüş görülmeye başlandı.

UZMANLAR UYARDI

Bunun yanı sıra araştırmacılar, olası karantina uygulamalarını, tedavileri ya da bulanabilecek herhangi bir Coronavirüs aşısını hesaplama yaparken dikkate almadıklarını bildirdi. Ancak, bilim insanları ‘Derhal harekete geçilirse risk azaltılabilir’ uyarısında da bulundu.

İLİşKİLİ HABERLER Coronavirüs’ün Etkileri Geçmiyor

Coronavirüs’ün Etkileri Geçmiyor

ABD'de Coronavirüs Kabusu! Çok Sayıda Kişi Hayatını Kaybetti

ABD’de Coronavirüs Kabusu! Çok Sayıda Kişi Hayatını Kaybetti

Bugün Coronavirüste En Yüksek Vakanın Görüldüğü Gün Oldu

Bugün Coronavirüste En Yüksek Vakanın Görüldüğü Gün Oldu

Bu Yaş Grubunun Coronavirüs Bulaştırma Riski Daha Yüksek

Bu Yaş Grubunun Coronavirüs Bulaştırma Riski Daha Yüksek

İLİşKİLİ GALERİLER Türkiye'de Coronavirüs Son Durum

Türkiye’de Coronavirüs Son Durum

Idris Elba’dan Coronavirüs Açıklaması

Idris Elba’dan Coronavirüs Açıklaması

Yusuf Çim Coronavirüs Salgını Hakkında Konuştu

Yusuf Çim Coronavirüs Salgını Hakkında Konuştu

Birkan Sokullu’nun Coronavirüs Önlemi

Birkan Sokullu’nun Coronavirüs Önlemi

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.