DOLAR 32,3792
EURO 34,6801
ALTIN 2.400,83
BIST 10.043,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 18°C

Depremzedelere 1 yıl kira desteği: Kira desteği ne kadar ve ne zaman verilecek?

10.02.2023
A+
A-

Kahramanmaraş’ta depremlerinde ağır hasar alan iller arasında yer alan Adıyaman’a giden Cumhurbşakanı Erdoğan, depremzedelere 1 yıl boyunca kira desteği verileceğini açıkladı. Deprem nedeniyle yıkılan konutların 1 yıl içinde yeniden inşa edileceğini duyuran Erdoğan, çadırlarda kalmak istemeyen vatandaşlara 1 yıl boyunca kira desteği verileceğini belirtti. Peki, depremzedelere kira desteği ne kadar ve ne zaman verilecek?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremzedelere 1 yıl boyunca kira desteği verileceğini açıkladı. Deprem nedeniyle evleri yıkılan vatandaşların mağdur olmaması amacıyla, 1 yıl boyunca kira bedelleri hükümet tarafından ödecek. Peki, kira desteği ne kadar ve ne zaman verilecek?

DEPREMZEDELERE 1 YIL KİRA DESTEĞİ VERİLECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10 ili vuran depremlerle ilgili incelemelerde bulunmak üzere Adıyaman’da açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremzedelere kira desteği verileceğini belirterek şunları söyledi;

“Çadırlarda kalmak istemeyen vatandaşlarımızın da kira bedelini ödeyerek konutlarda yaşamalarını sağlayacağız. İster Adıyaman’da ister farklı illerde 1 yıl itibariyle benim vatandaşlarım kalabilecek. Bu arada biz buradaki konutları inşa etmiş olacağız. Gençlerimizin yardım için nasıl çırpındığına şahidiz. Artçı sarsıntılara ve evine girememesine rağmen milletimizin de metanetine şahidiz. Allah milletimden razı olsun. Bu millet belaları ve felaketleri çok yaşadı. Şimdiden hazırlıklara başladık. Rezerv alanlarının tespit edilerek süratle inşaatların başlatılmasını enkazların kaldırılması talimatını verdik. Tabii değişik yerlerden otellerde iskan talepleri var. Vatandaşlarımız yerleşmek isterse kendilerini iskan edebiliriz.”

Depremzedelere 1 yıl kira desteği: Kira desteği ne kadar ve ne zaman verilecek? - 1

HANE BAŞINA 15’ER BİN LİRA

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasının devamında, “Hane başına taşınma yardımıyla birlikte 15’er bin lira vermenin hazırlığını yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.

    Paylaş
Twitter Facebook Flipboard Linki Kopyala
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.