DOLAR 32,5167
EURO 34,8858
ALTIN 2.451,84
BIST 9.885,26
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Depremler Yakamızı Bırakmıyor: Bu Kez Antalya 5,2 ile Sallandı

05.12.2020
A+
A-

Ülkemiz bir deprem kuşağının üzerinde yer alıyor. Bu yüzden de sık sık orta ve yüksek şiddette yer sarsıntıları yaşanıyor. Geçtiğimiz günlerde İzmir’de yaşanan deprem yürekleri dağlamış, ardından da Şırnak’tan bir deprem haberi gelmişti.

Bugün de yaklaşık 10 saniyelik bir deprem yaşandı. Adana, Antalya, Marmaris ve çevre ilçelerinde de hissedilen sarsıntının ardından kısa süreli bir panik yaşandı. AFAD deprem verilerini paylaşırken sarsıntının şiddetinin 5,2 olduğunu duyurdu.

Merkez üssü Akdeniz

antalya deprem

Yapılan açıklamalarda AFAD yetkilileri deprem hakkındaki bilgileri de paylaştı. Merkez üssü Antalya açıklarında Akdeniz tabanı olan deprem, 38,5 kilometre derinlikte gerçekleşti. Depremin şiddeti ise Kandilli’ye göre 5,4 oldu.

Google, depremin şiddetini 5,3 olarak açıklarken depremin merkezinin de şehir merkezinden 60 kilometre uzakta olduğunu belirtti. CNN Türk’e konuşan Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, şu anda ilçede olumsuz bir durum olmadığını, herhangi bir hasar bilgisinin kendilerine ulaşmadığını ifade etti. 

Sarsıntı Konya ve Mersin’den de hissedildi. Deprem esnasında ve sonrasında bazı vatandaşların sokağa çıkma yasağına rağmen kendilerini sokaklara ve açık alanlara attığı kameralara yansıdı. Depremden etkilenen bölgelerde kısa süreli de olsa panik yaşandı.

Bir ayda üçüncü ciddi deprem

sismograf

Bir aydan biraz daha uzun bir sürede ülkemizde üçüncü ciddi deprem yaşanmış oldu. İlk olarak İzmir’de yaşanan depremde onlarca insanımız hayatını kaybetmişti. 3 Aralık’ta da Siirt ve çevresi, 5.0 şiddetindeki depremle sallanmıştı. 

Ne yazık ki depremler ülkemizin bir gerçeği ve bu gerçeğin bilincinde olmamız gerekiyor. Bunun için bir deprem çantası hazırlamak ve deprem gibi durumlarda yapılması gerekenleri dikkatli şekilde öğrenmek gerekiyor. Umuyoruz ki Antalya’dan herhangi bir can ve mal kaybı haberi gelmeyecek. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.