DOLAR 32,3610
EURO 34,9649
ALTIN 2.325,21
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Depremden etkilenen Adıyaman’da çiftçiler üretim için tarlalarda

14.03.2023
A+
A-

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerden etkilenen Adıyaman’da çiftçiler, tarlalarında üretime devam ediyor. Kentte zeytin, üzüm, buğday, kırmızı mercimek, arpa, mısır ve tütün üretimi yapılıyor.

Depremlerin vurduğu Adıyaman’da tarlalarda üretim sürüyor.

Zeytin, üzüm, buğday, kırmızı mercimek, arpa, mısır ve tütün üretiminin yapıldığı kentte deprem nedeniyle büyük hasar oluşmasına rağmen çiftçiler yeni mahsul için çalışmaya başladı.

İlkbaharla birlikte tarlalarına giren çiftçiler, çapa, ekim, bağ budama, gübreleme, ilaçlama gibi işlemler yapıyor.

Tarlasına nohut eken Osman Taşatan, depremde kentin çok yara aldığını söyledi.

Geçimlerini topraktan sağladıklarını belirten Taşatan, “Hayat acısıyla tatlısıyla devam ediyor. Buğdayı ektik, şimdi nohut ekiyoruz. Bağın budamasını tamamladık. Mecbur hayatımızı bir şekilde sürdüreceğiz. Çiftçiler üretmek zorunda. Memleketimizi tekrar kalkındırmak için üreteceğiz.” dedi.

Üzüm üreticisi Emin İnan da yaşanan afetin büyüklüğüne dikkati çekti. İnan, “Çok üzüldük. Daha önce hiç böyle bir felaket görmedik. Çalışmazsak olmaz. Mecbur üreteceğiz. Bugün de bağlarımıza gübre yapıyoruz, çapa yapıyoruz. Düşünceliyiz, korkuyoruz ama üretmesek de olmuyor. Birilerinin mutlaka ayakta kalması gerekiyor. Hayat zor.” ifadelerini kullandı.

Depremden etkilenen Adıyaman'da çiftçiler üretim için tarlalarda - 1

“YAŞAMAMIZ İÇİN ÜRETİME DEVAM ETMEMİZ GEREKİYOR”

Çiftçi Ziya İnan da çiftçilik ve hayvancılıkla uğraştıklarını söyledi. Tarlada işlerin kendilerini beklediğini kaydeden İnan, “Allah böyle bir felaketi kimsenin başına getirmesin. Bağ, bostan ve hayvancılıkla uğraşıyoruz. Mecbur tarlada çalışmamız lazım. Geçimimizi çiftçilikle sağlıyoruz. Üzüm bağlarını budama zamanı geldi. Tarlada arpa, buğday ve nohut ekiyoruz. İlaçlama dönemi başladı. Yaşamamız için üretime devam etmemiz gerekiyor.” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.