DOLAR 32,4790
EURO 34,8597
ALTIN 2.440,36
BIST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C

Dehşet büyüyor! Ölü sayısı 41’e çıktı, virüs Avrupa’ya sıçradı

25.01.2020
A+
A-


/ DIŞ HABERLER SERVİSİ

Çin’de ortaya çıkan ve birçok ülkede görülerek küresel bir kâbusa dönüşen Korona Virüsü salgınında bilanço her geçen gün daha da büyüyor. Çin’de hayatını kaybedenlerin sayısı dün bildirilen 15 ölümle 41’e yükseldi. Çin Ulusal Sağlık Komisyonu vak’a sayısını da 1287 olarak açıkladı. 

Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede ülke çapında yayılan Korona Virüsü salgınının küresel boyutu da korkutmaya başladı. Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) acil durum ilanını Çin ile sınırrlı tutması ve küresel bir acil durum ilanına gerek duymamasına rağmen dünya çapında virüse enfekte olanların sayısı bini aştı. Virüs Tayland, Vietnam, Singapur, Japonya, Güney Kore, Tayvan, Nepal, Fransa ve Amerika Birleşik Devletleri’nde de tespit edildi.

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu ülke çapındaki vak’a sayısını 1287 olarak duyurdu. Komisyon, Cuma günü 15 kişinin daha hayatını kaybettiğini doğrulayarak Çin’de virüs nedeniyle ölenlerin sayısının 41’e yükseldiğini resmen açıkladı. 

AVRUPA’DA İLK VAK’A

Fransız yetkililer, Cuma akşamı yaptıkları açıklamada bir Korona Virüs vak’ası tespit edildiğini duyurdu. Böylece Avrupa’da da ilk Korona Virüsü tespiti yapılmış oldu. 

ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.