DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Dayanışma derneğinde şiddet ve taciz skandalı!

05.11.2020
A+
A-

Sabah Gazetesi’nden Dilek Yaman Demir’in haberine göre İstanbul Fatih Ahırkapı sahilinde hizmet veren gönüllü sivil toplum kuruluşu Genç Denizciler Dayanışma Derneği (GEDDAD) kaptanları ve çalışanlarının, yaşları 15 ila 17 arasında değişen kız öğrencilere cinsel istismar, fiziki ve psikolojik şiddette bulunduğu iddia edildi. Derneğin kamp için Şile’ye götürdüğü öğrencilere, küfürler edip fiziki şiddette bulundukları, çocukların ellerine el bombası ve silah verip tatbikat yaptırdığı, sigara izmariti, yosun ve kumu karıştırıp ekmek arasına koyarak öğrencilere zorla yedirdikleri ileri sürüldü. Bütün gün aç ve susuz bırakıldıktan sonra soğuk suyun içine atılan öğrencilerden biri, bilincini kaybedip fenalaşırken, kumlara gömdükleri küçük çocukların üstüne çıkıp tekmeledikleri öne sürüldü. Geceleri ise kız öğrencilerin çadırlarına giden bir kaptanın cinsel saldırıda bulunduğu iddiası ardından olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GEDDAD 2015’ten bu yana İstanbul’daki liselerde konferanslar vererek, denizcilik sertifikası vermek üzere yaptıkları kampanyayla kendilerini tanıttı. Yüzlerce öğrenci bu konferanslarla derneğe kayıt oldu. Öğrenciler okul çıkışı dernekte eğitim almaya başladı. Kaptan Umur Z.’nin kızlara uyguladığı taciz, fiziki ve psikolojik mobbing öğrencilerin ailelerine, okudukları okullara veya rehberlik servisine şikayetiyle ortaya çıktı.

ŞOKE EDEN İDDİALAR

İddialara göre dernekteki kaptanlar denizci kıyafeti giyerek iç çamaşırlarıyla geziyor, ikinci kaptan Enes Y. de tacizlere göz yumuyordu.

TACİZİ ÖRTBAS İÇİN DÖVDÜLER

İddiaya göre Umur Z.’nin kız arkadaşı Melda G., dernekte küçük bir kızla sevgilisini yakaladı. Umur Z.’nin kendisini zorla öptüğünü Melda’ya anlatmaya çalışan küçük kıza hem fiziksel şiddette bulunuldu hem de dava açmaması için kağıt imzalatıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.