DOLAR 32,3583
EURO 34,9921
ALTIN 2.326,20
BIST 9.112,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 19°C

Daimler CEO’su: Mercedes’te Birinci Sınıf Lüks Segmente Odaklanmak İstiyoruz

10.10.2020
A+
A-

Otomobil dünyasında elektrikli otomobiller giderek elini güçlendirmeye devam ediyor ve belli bir süre daha güçlendirmeye devam edecek gibi duruyor. Alman otomobil üreticisi Mercedes-Benz, Maybach ve AMG markalarını tamamen elektriklendirmeyi planlıyor.

Ünlü otomobil üreticisi, uzun yıllar boyunca ana akım modelleri olan Mercedes C-Class Coupe ve E-Class Coupe’ye ise bir gelecek çizmiyor. Bu araçlar yerine daha fazla EQ markalı tamamen elektrikli modeller bulunacak.

A-Class ve B-Class araçlar şirketin geleceğinde yer almıyor

mercedes a-class sedan 2019

Şirketin S-Class lüks sedanı Mercedes EQS, önümüzdeki sene küçük EQE sedanı ve büyük boy EQS SUV modelinin arından çıkış yapacak. Ancak Daimler CEO’su Ola Kallenius’un şirket yatırımcılarıyla yaptığı konuşmada odak noktası farklıydı. Kallenius, Mercedes A-Class ve B-Class gibi kompakt modellerin şirketin geleceğinde yer almadığını söyledi.

Carbuzz’da yer alan habere göre Kallenius, bu modellerin şirketin asıl odak noktası olmaması gerektiğini, kendilerinin kitlesel üretim yapanlarla rakip olmamaları gerektiğini söylerken birinci sınıf lüks segmentin genellikle ortalamanın üstünde bir büyümeye sahip olduğunu dile getirdi.

mercedes amg a35

Kallenius, CLA sedan, GLA ve GLB ‘crossover’ları da dâhil olmak üzere küçük araçların Mercedes’in gelecekte odaklanmaması gereken yerler olduğunu dile getirdi. Yani A-Class sedan ve muhtemelen CLA, GLB ve GLA için yolun sonu gözüküyor olabilir. Ancak yine de bunun kısa vadede gerçekleşmesine pek olası gözle bakılmıyor.

Ancak Kallenius’un asıl ağırlık vermek istediği şeyin kâr marjını artıracak üst segment modeller olduğu kesin. A-Class sedandansa AMG A35 yüksek performanslı model, şirkete daha fazla kâr getirecektir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.