DOLAR 32,3612
EURO 34,6938
ALTIN 2.397,81
BIST 10.161,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Dahiliye Hangi Hastalıklara Bakar?

08.05.2021
A+
A-

Yetişkin sağlığı ile ilgili sorunlarda başvurulan iç hastalıkları hakkında merak edilen tüm detaylar haberimizde.. Dahiliye nedir? Dahiliye bölümü hangi hastalıklara bakar?

Dahiliye nedir? Dahiliye bölümü hangi hastalıklara bakar? İşte cevapları…

Diyabet, tansiyon, karaciğer hastalıkları, böbrek hastalıkları, kan hastalıkları, sindirim sistemi (mide ve bağırsaklar) problemleri, enfeksiyon hastalıkları, solunum sistemi rahatsızlıkları, hormon hastalıkları ve obezite gibi problemlerde başvurulan dahiliye nedir? Hangi hastalıklara bakar? Bilinmesi gerekenleri haberimizde sizler için derledik…

DAHİLİYE (İÇ HASTALIKLARI) NEDİR?

Dahiliye olarak da bilinen iç hastalıkları; pek çok hastalığın teşhis ve tedavisi ile ilgilenen bir tıp uzmanlığıdır. İç hastalıkları uzmanlığı, vücudun iç organlarını etkileyen çok çeşitli koşulları kapsar; ‘kalp, akciğerler, karaciğer ve mide-bağırsak sistemi, böbrekler ve idrar yolu, beyin, omurga, sinirler, kaslar ve eklemler. Her ne kadar bazı hastalıklar özel organları etkilese de, yaygın hastalıkların çoğu’ arteriyoskleroz, diyabet, yüksek tansiyon ve kanser vücudun birçok iç organını etkileyebilir.

İç hastalıkları alt özellikleri arasında alerji ve immünoloji, kardiyoloji (kalp hastalıkları),endokrinoloji (hormon hastalıkları),hematoloji (kan hastalıkları),bulaşıcı hastalıklar, gastroenteroloji (bağırsak hastalıkları),nefroloji (böbrek hastalıkları),onkoloji (kanser),pulmonoloji akciğer hastalıkları) ve romatekoloji (artrit ve kas-iskelet sistemi hastalıkları) bulunmaktadır.

DAHİLİYE (İÇ HASTALIKLARI) BÖLÜMÜ HANGİ HASTALIKLARA BAKAR?

İç Hastalıkları Bölümü (DAHİLİYE) şeker hastalığı, karaciğer hastalıkları, böbrek hastalıkları. Kan hastalıkları, sindirim sistemi (mide ve barsaklar)hastalıkları, enfeksiyon hastalıkları. solunum sistemi hastalıkları, hormon hastalıkları ve şişmanlık gibi problemlerinizde başvurmanız gereken bir bölümdür.

Günümüz modern tıbbında bilimsel ve teknolojik gelişmelere paralel olarak. İç Hastalıkları birimi (Genel dahiliye) kendi içinde birçok yan dala. ayrılmakla beraber erişkin hasta grubunun cerrahi dışı. tüm şikayetlerinin direkt çözüm merkezi olmaya devam etmektedir.

Ateşli hastalıklardan metabolik hastalıklara, böbrek hastalığından, karaciğer hastalıklarına tüm sorunların başvuru ve çözüm merkezi İç Hastalıkları Ünitesi’dir.

Karın ağrısı olan hastamız da sindirim sistemi problemi olan da. iştahsızlığı olan da, öksürüğü olan da öncelikle Dahiliye Polikliniği’ne başvurmaktadır. Doğrusu da genel yaklaşım, hastayı objektif değerlendirmek ve tedavi etmek genel dahiliyenin temel prensibidir.

İç hastalıkları Uzmanı tanısını koyduğu hastayı. cerrahi tedavi gerektiği durumlarda genel cerrahi başta. olmak üzere tüm cerrahi branşlara yönlendirmektedir.

Özetle erişkinlerin sağlık sorunlarının tümünde. İlk başvuru merkezi ve çözüm ünitesi İç Hastalıkları Birimidir.

Dahiliye bölümümüzde ayrıca her yaşa. cinse ve şikayetlere göre özel ayarlanmış check up programları ve el, ayak terlemeleriyle ilgili tedaviler de uygulanmaktadır.

– Grip

– Zatürre

– Bronşit

– Göğüs ağrısı (buna bağlı sol kol ağrısı)

– Astım

– KOAH

– Hipertansiyon

– Kalp ritim bozuklukları

– Kalp yetmezliği

– Koroner kalp hastalıkları

– Diyabet

– Guatr

– Ağız kuruluğu

– Ülser

– Gastrit

– Mide ekşimesi

– Öksürük

– Karaciğer hastalıkları

– Safra kesesi hastalıkları

– Böbrek hastalıkları

– Karın ağrısı

– Kabızlık

– İshal

– Spastik kolon (sinirsel kolit)

– Kansızlık

– Hemofili

– Troid hastalıkları

– Obezite

– Kolesterol ve trigliserit yüksekliği

– Gut hastalığı

– Ateşli eklem romatizması

– Osteoporoz

– İdrar yolu hastalıkları

– Baş dönmesi

– Baş ağrısı

– Migren

– Hepatit

– Akdeniz anemisi

– Kistler

– Alerjiler

– Sürekli hapşırma

– Kanser

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.