DOLAR 32,5888
EURO 34,8254
ALTIN 2.495,83
BIST 9.452,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 21°C
Sal 22°C

Daha çok görmek istediğimiz hareketler

03.12.2017
A+
A-

Gerilimsiz yarışma
Sunucusu Ali İhsan Varol’la bütünleşmiş program ‘Kelime Oyunu’ ufak çaplı bir terapi seansı gibi. Evet, sonuçta bir yarışma ama kalp çarptıran bir gerilimi yok. Küçük sohbetlerle tanıtılan katılımcılar 15 dakikalık şöhretini kullanmaktan çok bilgisini denemek isteyen bir profil çiziyor. Varol’un ipucu vermek için elinden geleni ardına koymamasıyla, yarışmacıların birbirlerini desteklemesiyle, hakikaten programı açarken söylendiği gibi ‘ekranların en naif ve zarif’ programı. Bu da izleyiciye haberler ve ardından dizilerle en yoğun duyguların dalgalarına kapılmadan önce bir dinlenme imkânı tanıyor. (teve2, hafta içi her gün, 18.45)

Daha çok görmek istediğimiz hareketler

60 yaş üstü flört
Erkeklerin ve genç insanların ekranı domine etmesine ne kadar alışmışız meğer. Birkaç bölüm önce 60’ıncı yaş gününü kutlayan Esma Hanım’ın (İpek Bilgin) ekranda uzun uzun görünüyor olması bizim de farklı bir soluk almamızı sağlıyor. Giyimi kuşamıyla, saçı makyajıyla ve hem kendinin hem karşısındakinin yelkenlerini suya indirten flört sahneleriyle hayatın içinde tutkuyla ve dimdik yer alan olgun kadınları daha çok görsek dizilerde keşke. ‘İstanbullu Gelin’, anneanne ve babaannelerin bir köşede oturmaya mahkûm tonton figüranlar ya da sadece kötülük yapmaya odaklı neredeyse gerçeküstü karakterler olmasalar da izlenebileceğini gösteriyor. (Star, cuma, 20.00)

Daha çok görmek istediğimiz hareketler

Herkese ‘sen’ dememek
‘O Ses Türkiye’ jüri üyesi Gökhan Özoğuz koltuğu döndürünce gördüğü herkese, karşısında kim olursa olsun, o kişi kaç yaşında olursa olsun önce ‘siz’ diye hitap ediyor. Üstelik samimiyetinden hiçbir şey kaybetmeden. Kimsenin iyi niyetinden kuşku yok tabii ama diğer jüri üyeleri kimilerine ‘siz’ derken çoğu yarışmacıya da “Adın ne hayatım”, “Seni tanıyalım, adın” diye doğrudan girişiyor. Bunu içtenlikle açıklayıp geçmek yerine herkesten Gökhan’ın ‘sıcak mesafe’li ve en önemlisi herkese karşı eşit yaklaşımını beklemek fazla mı? (tv8, cumartesi ve pazar, 20.00)

HAFTANIN PROGRAMI: Dian Fossey (National Geographic, pazar, 21.00)
Kendini maymunlara adamış ünlü primatolog Dian Fossey’nin hayatına ve kurban gittiği cinayete ışık tutan bir belgesel. Hiçbir yerde yayımlanmamış görüntülerin yer aldığı ‘Dian Fossey’, 171 ülkede eşzamanlı yayımlanıyor. Toplam üç bölüm.

HAFTANIN SEÇKİSİ
Müzik: Üç Renk Türkü Programı, canlı (TRT Müzik, cumartesi, 21.00)
Film: Taş-Muhammet Uzuner, Jale Arıkan (TV’de ilk kez) (MovieSmart Türk, cumartesi, 21.15)
Eğlence: Çocuktan Al Haberi Ünlüler-Emel Sayın, Altay, Özgün (Show, pazar, 20.00)
Dizi: Vikings, yeni sezon (TLC, perşembe, 22.25)
Dizi: The Crown, ikinci sezon (Netflix, cuma)

10
Aslında tam soğuk havada eve kapanıp bütün bölümleri peş peşe izlemek için ideal dizi ‘Dark’. Bu hafta sonu hava mevsim normallerinin üzerinde seyredecekmiş, o halde pek yakındaki soğuk günler için aklınızda bulunsun. Netflix’in Almanya’da üretilen bu ilk dizisinde, ‘Stranger Things’, ‘Twin Peaks’ gibi dizilerin havası var ama sakın onların benzeri olduğunu düşünmeyin. Yaşadıkları küçük kasabada zamana ve hayata hapsolan insanların öyküsü bu. Metafizik temaları, aileler, yas, yaş, suçluluk, aşk… Kayıtsız kalmak mümkün değil. Tamamı 10 bölüm.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.