DOLAR 32,3695
EURO 35,0258
ALTIN 2.325,72
BIST 9.120,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Çürüksüz Dişler İçin 10 Önemli Kural

15.05.2020
A+
A-

Hayat tarzınızdaki değişimler, beslenme alışkanlıklarınız, gelişen teknoloji ile kullanılan ürünler ve daha çoğu etken ağız ve diş sağlığının etkilenmesine neden oluyor. Oysa ağız ve diş sağlığınızı korumak için bir araya getirdiğimiz bu kurallara uymanız tatmin edici olacaktır. İşte ayrıntı…

DİŞLERİNİZİ KAHVALTIDAN DAHA SONRA FIRÇALAYIN

Birçok birey ağzında koku hissettiği için sabahleyin kalkar kalkmaz dişlerini fırçalar. Sabah uyandığımızda ağzımızda oluşan koku gece uyurken yavaşlayan tükürük akış hızından kaynaklanmaktadır. Yavaşlayan tükürük sızıntı hızı nedeniyle bakteriler geçici olarak harekete geçer ve koku oluşmasına neden olur. Uyandıktan muhakkak bir vakit sonradan bu koşul normale döner. Içten fırçalama sabahleyin kahvaltıdan sonradan dişler etrafındaki beslenme artıklarının temizlenmesi için olacaktır.

ARA ÖĞÜNLERDE ŞEKER YEMEYİN

Şeker, çürük oluşumunda önde gelen nedenlerden biridir. Dişlerin etrafına yapışan ve temizlenemeyen şeker artıkları dişlerin çabucak çürümesine sebebiyet verir.

AKŞAM DİŞLERİNİZİ FIRÇALADIKTAN SONRA YEMEK YEMEYİN

Uyumadan önce ve uykudan uyandıktan anında sonra yenen besinler çürük oluşumunu 3 kat artırır. Nedeni ise uyku halinde çürük bakterilerinin normalden daha aktif olmasıdır. Uyku öncesi dişler fırçalanmalı, dişlerin civarda plak bırakılmamalıdır.

DİŞ İPİ KULLANIN

Fırçanın ulaşamadığı bölgelerde diş çürükleri çok sık görülür. böylece dişler fırçalandıktan sonra mutlaka diş ipi kullanılmalıdır.

ALKOLSÜZ AĞIZ ÇALKALAMA SULARI KULLANIN

Her gün bir defa kullanılması gereken ağız çalkalama suları çürük bakterilerinin faaliyetlerini yavaşlatacağı için kullanımı son derece önemlidir.

3-4 AYDA BİR DİŞ FIRÇANIZI DEĞİŞTİRİN

Deforme olan bir diş fırçası ile doğru bir şekilde ağız ve diş temizliği yapamayacağınız için kesinlikle değiştirilmesi gerekir.

DİŞ FIRÇALAMA EĞİTİMİ ALIN

Içten bir fırçalama yöntemi uygulandığı zaman yerinde bir temizleme sağlanır. Aralıksız fırçalama yapılmasına rağmen durdurulamayan diş çürüklerinin nedeni hatalı fırçalamadır. Fırçalama eğitimi için hekiminize danışabilirsiniz.

DİŞ FIRÇASI SU İLE ISLATILMAMALIDIR

Fırça su ile ıslatıldığı zaman diş macununun içerisindeki flor oranı düşecektir. Flor diş çürüğünü durdurur ve engeller. Diş macunu kuru bir fırça ile diş yüzeyine uygulanmalıdır.

MACUN SEÇİMİ

Flor taşıyan diş macunları kullanılmalıdır.

6 AYDA BİR DİŞ HEKİMİ ZİYARET EDİLMELİDİR

Ahenkli olarak gidilen kontroller meydana gelmek üzere olan çürüklerin erken teşhisi açısından oldukça önemlidir. Unutulmamalıdır fakat erken aşamadaki çürüğün geri dönüşümü sağlanabilir.

İLİşKİLİ HABERLER Diş Bakımı İçin Tavsiyeler

Diş Bakımı İçin Tavsiyeler

Çocuklarda Ağız ve Diş Sağlığı

Çocuklarda Ağız ve Diş Sağlığı

Diş Sıkmanın Neden Olduğu 7 Sorun

Diş Sıkmanın Neden Olduğu 7 Sorun

Dişler Hakkında 5 Şaşırtıcı Bilgi

Dişler Hakkında 5 Şaşırtıcı Veri

İLİşKİLİ GALERİLER Köpeklerde Ağız ve Diş Bakımı Sorunları!

Köpeklerde Ağız ve Diş Bakımı Sorunları!

Diş Sağlığı İçin Gerekli Besinler

Diş Sağlığı İçin Gerekli Besinler

Diş Sağlığınızı Bozan Şaşırtıcı Faktörler

Diş Sağlığınızı Bozan Şaşılacak Faktörler

Diş Bakımında Yapılan Hatalar

Diş Bakımında Yapılan Hatalar

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.