DOLAR 32,2472
EURO 34,6889
ALTIN 2.395,66
BIST 10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Açık
İstanbul
25°C
Açık
Çar 19°C
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 20°C

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye, Hamas’ın arkasında dimdik duruyor

Gündeme dair açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin Filistin’e yardımlarını Ramazan ayı boyunca daha da artıracağını belirtti. Erdoğan ayrıca, “Kimse bize kalkıp da Hamas için terör örgütü ifadesini kullandırtamaz” dedi …

09.03.2024
A+
A-

Gündeme dair açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin Filistin’e yardımlarını Ramazan ayı boyunca daha da artıracağını belirtti. Erdoğan ayrıca, “Kimse bize kalkıp da Hamas için terör örgütü ifadesini kullandırtamaz” dedi.

“HAMAS VE FİLİSTİNLİ GRUPLARLA YAKIN DİYALOG HALİNDEYİZ”

İlim Yayma Vakfı 53. Olağan Genel Kurulunda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Mısır makamlarıyla son dönemde iyileşen ilişkileri yardım ulaştırmak için kullandık. Yardımlarımız 40 bin tonu buldu. 3 bin tonluk yardım taşıyan bir gemi daha yarın ulaşacak. Gıda, su, hijyen ve barınma malzemelerinin yanında ambulans, sahra hastanesi, çadır bulunuyor. Ramazan ayı boyunca yardımı daha da artıracağız. Ülkemize getirdiğimiz kardeşlerimizin tedavileri de devam ediyor. Hamas ve Filistinli gruplarla yakın diyalog halindeyiz” ifadelerini kullandı.

“FİLİSTİNLİLERİN DAVASINA EN ÜST SEVİYEDE SAHİP ÇIKIYORUZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Elimizin uzandığı gücümüzün yettiği kadar tüm imkanlarımızla yardımcı olmaya çalışıyoruz. En yakın şahidi Filistinli kardeşlerimizdir. Şunu çok net ifade etmek isterim; Filistinlilerin davasına en üst seviyede sahip çıkan ülke tartışmasız şekilde Türkiye’dir.

“HAMAS’IN LİDERLERİYLE ÇOK AÇIK VE NET KONUŞUYORUZ”

21 yıl önce, genel başkan olarak Amerika’ya yaptığım ilk ziyarette bana orada Hamas’ı sordular. Terör örgütü dediler. Ben orada onlara “Hamas, terör örgütü değil, bir direniş örgütüdür” demiştim. O zaman başbakan bile değildim. Şimdi kimse bize kalkıp da Hamas için terör örgütü ifadesini kullandırtamaz. Hamas’ın liderleriyle çok açık ve net konuşup onların arkasında dimdik duran bir ülke Türkiye… Birbirimize ok atmak yerine asıl bu zihniyetlerle başa çıkmalıyız.”

Kaynak: AA / Güncel

Haberler.com

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.