DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Yağmurlu
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

Cumhurbaşkanı Açıkladı: Kripto Paralarla İlgili Düzenleme Geliyor

12.03.2021
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bundan bir süre önce yaptığı açıklamalarla ekonomide reform girişimleri olacağını, bunlarla ilgili detayların açıklanacağını söylemişti. Bugün o reformların neler olacağına dair açıklamalarda bulunan Erdoğan, Avrupa’da bir, dünyada iki numara olduğumuz kripto para yatırımları ile ilgili de açıklamalarda bulundu. Erdoğan, kripto paralarla ilgili olarak ekonomik, teknolojik ve hukuksal altyapının oluşturulmasını sağlayacaklarını açıkladı.

Erdoğan, kripto paralarla ilgili açıklamalarında kurulacak altyapıların tam olarak ne olduğundan bahsetmedi. Ancak bu tür bir açıklama, zaten bir süredir gündemde olan “vergi” meselesini yeniden gündeme getirdi. Hükümet yetkililerinin yapacağı çalışmalar, muhtemelen kripto paraları bir tanım altına aldıktan sonra hem yatırımcının korunmasını hem de kripto para alım satımlarından elde edilecek gelirin vergilendirilmesini kapsayacak.

Özgür Demirtaş haklı mı çıkacak?

Kripto paralara vergi mi geliyor?

Türkiye’deki kripto para birimleriyle yapılan alım satımlara vergi getirileceği, ilk kez ekonomist Özgür Demirtaş tarafından gündeme getirilmiş, yatırımcılar arasında uzun süre konuşulmuştu. Yatırımcılara bir uyarıda bulunan Demirtaş, yatırımcıların elde ettiği karın bir kısmını kenara koyması gerektiğini, olası bir vergilendirme durumunda büyük bedellerin istenebileceğini söylemişti. Hükümet yetkililerinin yapacağı çalışmalar, Özgür Demirtaş’ın haklı olup olmadığını anlamamızı sağlayacak.

Yalnız kripto paralarla ilgili altyapı açıklamalarından sonra vergilere kilitlenmiş olsak da hükümet yetkilileri tarafından ters köşeye bırakılma durumumuz da var. Zira uzmanlar, kripto paraları “gerçekten” değerlendirmek isterlerse bu paraların sunduğu teknolojiden faydalanabilir, dünya genelinde bugüne kadar görülmemiş bir dönemin başlamasını sağlayabilirler. Hatta bu konuyla ilgili olarak Türkiye Cumhuriyeti’ne ait bir kripto para birimi bile oluşturulabilir. Peki böylesi bir durum gerçek olursa, sizce Türkiye’nin kripto parasının ismi ne olmalı? Sosyal medya ekibimizin Twitter’dan sorduğu bu soruyu yanıtlamak isterseniz, buradaki bağlantıya ulaşabilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.