DOLAR 32,4087
EURO 34,8145
ALTIN 2.404,15
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

Covid-19 Tedavisinde Kullanılan İlaçlar

09.06.2020
A+
A-

Çare Süreci Nasıl İşliyor?

Covid-19 tedavisinde kullanılan ilaçlar ile alakalı isim devretmek dürüst olmayacaktır. Sağlık Durumu Bakanlığı kadar uygulanan tedavi hap isimleri üzerinden yok etmen maddeler üzerinden planlanmaktadır. Bu işlemlerin ayarlanması ise doğruca uzmanlar kadar protokollere uygun olarak gerçekleştiriliyor.

Ülkemizde tedavi süreci ile alakalı en net takdir toplayan hususun ülkemizin her yerinde uygulanan çare protokolünün biri standarda bağlanmış olmasıdır. Hangi ilde olursanız olun uygulanacak olan teşhis tedavi işlemleri aynı olacaktır. Bu şekilde fırsat eşitsizliği veya salgının bir yerde sönümlenirken bir yerde bitmiş artması gibi bir ihtimal da tam manası ile ortadan kaldırılıyor.

Salgının Bulaşmasını Engellemek İçin Nelere Uyarı Edilmelidir?

Covid-19 tedavisinde kullanılan ilaçlar gelişim gösteriyor ve tedavi odaklı yaklaşımın büyük oranda kuvvet kazandığı her yerde ayrım ediliyor. Tedavinin yanı sıra tedbir ile alakalı inceleme yapılırken şahısların dikkate alması gereken hususların başında şunlar geliyor;

Salgının bulaşma süreci ile alakalı olarak kişilerin dikkate alması gereken hususların başında muhakkak sosyal mesafe geliyor. Bu hastalığın bir solunum yolu hastalığı olması ve partikül aracılığı ile bulaşması bulaşım hızını artırıyor. Tedbirlerin elden bırakıldığı noktada direkt olarak hastalığın yayılım hızının artabileceği de dile getirilmelidir. Siz de kısa bir vakit içerisinde salgının temel gidişatı hakkında bilgi sahibi edinmek için bu detayları göz önünde bulundurmalı hem maske keza de sosyal mesafe konusunda ihtiyatlı yaklaşmalısınız. Kapalı olan ortamlardan kaçınmanın alınabilecek en etkin önlem olduğu da görülüyor. Bilhassa AVM ya da yalnızca havalandırma sistemi ve klima bağlantısı olan yerlerden kaçınmanız fazla daha içten olacaktır. salgın sürecinde daha fazla açık alanları tercih etmenin sizin için verimliliği de beraberinde getireceği ve salgına karşı elinizi güçlendireceğini de eklemek gerekir.

Bu ayrıntı kapsamında alınan önlemler ve gelişen çare yöntemleri baştan sona salgının başladığı dönemdeki gücünün büyük bir oranda azaldığının da belirtilmesi gerekiyor.

Bağışıklık Sistemini Güçlendirmeye Itina Gösterin!

Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi ile alakalı olarak şahısların özellikle ek vitaminler almaya yöneldikleri görülmektedir. Alınan ek vitaminlerin bilhassa vücuda giren doğal vitaminler kadar tercih edilmemesi gerekiyor. Olabildiğince doğal kaynaklı olan vitaminlerin kullanılmasının sizin için fazla daha mantıklı olacağını da bilmelisiniz.

Bağışıklık sistemi sıkıntılı olan ve kronik rahatsızlığı olan şahısların bu hastalığa karşı daha temkinli olması gerekiyor. Millet kurumlarında ve özel sektörde kronik rahatsızlığı olan kişilerin sistem müsade veriyorsa işe gitmemelerinin daha doğru olacağı da belirtilmiştir.

İLİşKİLİ HABERLER Uydu Fotoğrafları Coronavirüsün Erken Başladığını Gösterdi

Uydu Fotoğrafları Coronavirüsün Erken Başladığını Gösterdi

AB'den Coronavirüs Mücadelesindeki Firmalara 314 milyon Euro Hibe

AB’den Coronavirüs Mücadelesindeki Firmalara 314 milyon Euro Hibe

Meksika'da Coronavirüsten Ölen Kişi Sayısı Düştü

Meksika’da Coronavirüsten Ölen Birey Sayısı Düştü

Öpüşme Sahnelerinde Zorunlu Coronavirüs Değişikliği Geliyor

Öpüşme Sahnelerinde Zorunlu Coronavirüs Değişikliği Geliyor

İLİşKİLİ GALERİLER Türkiye'de Coronavirüs Son Durum

Türkiye’de Coronavirüs Son Durum

Çin'de Coronavirüs Son Durum

Çin’de Coronavirüs Son Durum

Rusya'da Coronavirüs Vaka Sayısı 476 Bini Aştı

Rusya’da Coronavirüs Vaka Sayısı 476 Bini Aştı

Dünya Genelinde Covid-19 Görülen Kişi Sayısı 7 Milyon 200 Bini Aştı

Dünya Genelinde Covid-19 Görülen Kişi Sayısı 7 Milyon 200 Bini Aştı

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.