DOLAR 32,1972
EURO 34,9607
ALTIN 2.505,80
BIST 10.895,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Açık
İstanbul
24°C
Açık
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 23°C
Cts 23°C

Covid-19 Sebebiyle İzolasyonda Edinmek Ne Kavrayış Gelir?

09.06.2020
A+
A-

Covid-19 nedeniyle izolasyonda almak ne kavrama gelir; hastalığın bulaşma olasılığının en üye indirilmesi için neler yapılması gerekiyor gibi sorulara yanıt bulmak için en dürüst noktada bulunuyorsunuz. Bu alanda özellikle ülkemizde ne gibi önlemlerin alındığı ve dünyadaki durumu sizin için çözümleme ettik. Haberimize göz atarak bu konudaki gelişmeler ile alakalı net biri biçimde bilgi sahibi olabilirsiniz.

İzolasyonda Elde Etmek Ne Aramak?

Covid-19 sebebiyle izolasyonda almak ne kavrama gelir; hastalığı kapmamak için sosyal ortamlardan olabildiğince uzak kalarak esas ihtiyaçlar dışında sokağa çıkmamak ve toplu alanlarda bulunmamak anlamına gelmektedir. Covid-19 salgının bulaşıcılık özelliğinin oldukça üst seviyede olması sebebi ile kişilere koskocoman iş düşmüştür. Sıhhat çalışanları tedavi konusunda zorunlu adımları atarken şahısların de şüphesiz kendini mikrop içeren ortamlardan olabildiğince uzakta tutması gerekiyor.

İzolasyon kavramı ile karantinanın karıştırılmaması gerekiyor. Karantina şahısların hastalığa yakalanmasının sonrasında bunu daha artı bambaşka kişiye bulaştırmaması için alınan tedbir olarak nitelendirilmelidir. Ülkemizde de mahalleler veya apartmanların karantinaya alındığı görülmüştür. Keza bu kişilerin tedavisini çabuk devam etmek keza de mikrobu yaymalarını alıkoymak için gerekli olan bütün önlemler alınmıştır.

Ülkemizde Ne Gibi Önlemler Alındı?

Covid-19 sebebiyle izolasyonda edinmek ne anlama gelir; ülkemizde salgının ortaya çıktığı döneme bakınca sosyal iletişimin en yüksek dönemde olduğu bahar aylarının rastladığı görülüyor. Bahar aylarında şahısların iletişimlerinin kış sürecine tarafından daha yüksek olduğu bilinir. Bunun engellenmesi için sokağa çıkma kısıtlamaları getirilmiştir. Sokağa çıkma kısıtlamaları çoğunlukla resmi tatillerde ve hafta sonu uygulanmıştır.

Ramazan Bayramı ve oruç sürecinin de hastalığın epeyce yoğun olduğu bir döneme eşit gelmesi daima bildiğimiz anlamda bir Ramazan sürecinin geçirilmesini bütün manası ile engellemiştir. Bu noktada Ramazan Bayramı’nda da sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmıştır. Aile içi ziyaretlerin de salgın sürecinde ne derece sakıncalı olduğu ve bilhassa yaşça büyük olan kişilerden bu alanda uzakta durulması gerekiyor.

Bayram sürecinde 4 günlük sokağa çıkma yasağının uygulanması ile beraber en azından salgının belirtilmiş bir oranda gücünün kırılması için uygun etraf hazırlanmıştır. Sosyal normlara çok uygun olmayan önlemler olsa da şahısların sağlıklarının bütün manası ile koruma altına alınması için bu cins önlemler alınmasının ne derece kayda değer olduğu olgu sayılarının hızla düşmeye başlamasında daha net şekilde görülüyor.

65 Yaş Üzerini Korumak İçin Önlemler Alınıyor

Covid-19 salgını tehlike grubu incelemeleri yapıldığı süre vefat oranının 65 yaş ve üstünde daha yüksek olduğu görülmektedir. Bunun esas sebebi ise bu yaş grubunda kronik rahatsızlıkların daha sık görülmesidir. Kronik rahatsızlığı olan gençlerin de aynı risk ile yüz yüze olduklarının keza belirtilmesi gerekiyor. Salgın zarfında olumsuz bir durumun meydana gelmemesi için gerekli olan tüm önlemler alınıyor ve hem 20 yaş altının ayrıca de 65 yaş üzerinin sokağa çıkması belirtilmiş bir süre ile kısıtlanmıştır.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.