DOLAR 32,4910
EURO 34,9434
ALTIN 2.431,05
BIST 9.810,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Covid-19 Pandemisi Nedeniyle Sağlık Tesislerinde Ek Ödeme Yapılmasına İlişkin Yöntem Esaslar

28.06.2020
A+
A-

Sizin için bu konu ile alakalı bütün detayları biri araya getirdik. Bütün teferruat haberimizde!

Ek Ödemeyi Kimler Yargı Etmiştir?

Covid-19 pandemisi nedeniyle afiyet tesislerinde ilave ödeme yapılmasına ilişkin usul esaslar zarfında şahısların bilhassa şu detaylara dikkat etmesi gerekiyor;

Covid-19 pandemisi dahilinde şahısların bilhassa sıhhat çalışanlarının ne derece emek verdiğini bir defa daha görme imkanları olmuştur. Bu salgının yoklama altına alınmasında ülkemizde devir yapan sağlık durumu çalışanlarının ne derece büyük bir öneme sahip olduğu daha net bir biçimde fark ediliyor. Sağlık ordumuzun ve maddi hastane koşullarının bu derece yaygın olması salgında sorun yaşanmadan çare aşamasına geçilmesini muhtemel kılıyor. Salgın süreci içerisinde gösterdikleri özveri ve emek için ilave biri ödeme prosedürü oluşturulmuştur. Salgın hastanelerinde tayin yapan ve bu birimlerde çalışan sağlık durumu çalışanlarına ilave ödeme yapılmasına karar verilmiştir.

Bu hususlara özellikle Afiyet Ocağı veya yeni adı ile Aile Sağlığı Merkezlerinde çalışan doktorların ve hemşirelerin karşı çıktığı ayrım ediliyor. Bu kişiler ilave ödemeden muaf tutulmuştur. Bu merkezlerde herhangi bir salgın tedavisi yapılmadığı için salgın amacı ile verilen ilave ödemeden de muaf tutulmaları aslına bakılırsa anlaşılabilir prosedürlerdendir. Lakin madem bu nesil bir dilekçe yapılıyorsa tüm sıhhat çalışanlarını kapsaması gerekiyor biçiminde yorumlar yapan isimler de bulunuyor.

Salgın Zarfında Açılan Yeni Hastaneler ve Şartlar Nelerdir?

Covid-19 pandemisi nedeniyle sıhhat tesislerinde ilave ödeme yapılmasına ilişkin usul esaslar dahilinde kişilerin bununla beraber salgın için açılan ekstra hastanelere de bir göz atması gerekiyor. Ülkemizde salgının en sık görüldüğü illerin başında açık ara İstanbul geliyor. Salgın sebebi ile iki adet yeni hastane kurulmuştur. şu anda hizmet verir durumda ve bütün teşekküllüdür. Bu hastanelerden biri Avrupa Yakası’nda biri de Anadolu Yakası’nda konumlandırılmıştır. Ayrıca Atatürk Havaalanı da salgın için ekstra bir bölge olarak tahsisi edilmiştir.

Salgının Ülkemizdeki Son Durumu Nedir?

Salgın ile alakalı incelemeler yapıldığı zaman peak noktasında çoktan ulaştığımızı görebilirisiniz. Peak noktasına ulaşmanın esas özelliği bu noktaya yani yığın noktasına ulaştıktan sonra düşüşe geçilmesidir. Günlük olgu sayısının düşmesi ile beraber normalleşme süreci de başlamıştır. Ama tedbirlere yeteri değin uyulmazsa salgının çok daha adaleli bir dalga olarak geri döneceğinin de belirtilmesi gerekiyor.

1 Haziran itibari ile ülkemizde normalleşme süreci başlamıştır. Bu sürecin önlemler kapsamında yürütülmesi gerekiyor. Önlemlerin herhangi biri şekilde askıya alınması veya dikkat edilmemesi durumunda pamuk ipliğine bağlı olan yayılım hattının yeniden aktifleşeceğini bilmelisiniz.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.