DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

75 Yaşında Covid-19’u Yendi

13.09.2020
A+
A-

Halsizlik, baş ağrısı, iştahsızlık ve mide bulantısı nedeni ile Batman Bölge Devlet Hastanesinde acil servise giden 75 yaşındaki Nura Başakçı, covid-19 testi yaptırınca, test sonucu pozitif çıktı ve hemen hastanede tedavi altına alındı. Başakçı’nın tüm belirtileri ortaya çıkınca durumu ağırlaştı ve yoğun bakım ünitesine geçirildi. Dört gün sonra entübe edilen Nura Başakçı, 40 gün boyunca entübe kaldı ve covid-19’u yenerek taburcu oldu.

ÖĞLE AĞRILARIM OLDU Kİ, ANLATILMASI ÇOK ZOR

Kendisiyle 53 gün ilgilenen doktor ve sağlık çalışanlarına teşekkürlerini ileten 75 yaşındaki Nura Başakçı, hastalık sürecini ‘Nefes alamamak çok zor bir durum. Her nefes alışımda sanki kendimle boğuşuyordum. Bir yudum nefesin ne kadar önemli olduğunu kaybedince anlıyorsunuz. Çocuklarımın ağlaşmaları, ‘annem ölüyor’ diye feryatları hiç aklımdan çıkmıyor. İnsanlar bir kez ölür fakat ben bu hastalıkta sanki bin defa ölmüşüm gibi hissediyorum. Öyle ağrılarım oldu ki, anlatılması çok zor” sözleriyle ifade etti.

SANKİ BAŞIMDA AZRAİL DURUYORDU

Yoğun bakım servisindeyken sürekli olarak rüya gördüğünü belirten Başakçı ‘Yoğun bakım servisinde uzun süre kalmışım fakat pek hatırlamıyorum. Tek hatırladığım bir hemşirenin bana yoğurt yedirdiği ve devamlı değişik rüyalar gördüğüm. Belki yüzlerce rüya beynimde uçuşuyor. Mesela bir keresinde başımda bir kız çocuğunun Kur’an-ı Kerim okuduğunu gördüm. Havada uçuşan martıları görüyordum, bir seferinde de nefesimin kesildiğini ve artık ölmek üzere olduğumu ardından da Kelime-i Şehadet getirdiğimi hatırlıyorum, işte o esnada sanki başımda Azrail duruyordu. Çok şükür bu hastalığı yendim, evime ve çocuklarıma kavuşacağım için çok mutluyum. Bugün iyileşmiş olmamda sağlık çalışanlarının çok büyük emeği var. Herkes elinden geleni yaptı. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Bu virüs insanı yerle bir ediyor. Lütfen herkes çok dikkatli olsun ve kendisini korusun.’

SAĞLIĞINA KAVUŞMASINI BEKLEMİYORDUK

Nura Başakçı’nın oğlu Sergen Başakçı, annesinin sağlığına kavuşmasını beklemediklerini ve sağlığına kavuştuğu için çok mutlu olduklarını söyledi ve ‘Sağlık çalışanlarının bunda büyük emeği var.’ diyerek ‘Başta Uz. Dr. Mustafa Ay ve Uz Dr. Şükrü Acar ile Uz. Dr. Zeynep Altıkulacı, Uz. Dr. Necmettin Tarak ve emeği geçen tüm sağlık çalışanlarına’ minnettar olduklarını belirtti. ‘Yaşadığımız bu zorlu süreçte özellikle Uz. Dr. Mustafa Ay’ın ‘annenizden çok umutluyum’ sözleri bize sabır oluyordu, güç veriyordu. Bunun için kendisine ayrıca teşekkür ediyorum. Annem şimdi rahat nefes alabiliyor, bizimle konuşuyor ve destek almadan yemeğini yiyebiliyor. Mutlu olmamıza vesile olan herkesten Allah razı olsun” diye konuştu.

İLİşKİLİ HABERLER Google Haritalar Covid-19 Olan Bölgeleri Gösterecek

Google Haritalar Covid-19 Olan Bölgeleri Gösterecek

Koronavirüse Yakalanan Hastaların Ciğerlerindeki Görüntü Dehşete Düşürdü

Koronavirüse Yakalanan Hastaların Ciğerlerindeki Görüntü Dehşete Düşürdü

Koronavirüs Aşı Denemeleri Gelecek Hafta Devam Edebilir

Koronavirüs Aşı Denemeleri Gelecek Hafta Devam Edebilir

Mevsimsel Alerji ile Covid-19’u Birbirinden Ayıran Farklar

Mevsimsel Alerji ile Covid-19’u Birbirinden Ayıran Farklar

İLİşKİLİ GALERİLER Brezilya'da Bir Günde 42 Kişi Covid-19'dan Öldü

Brezilya’da Bir Günde 42 Kişi Covid-19’dan Öldü

Meksika'da Covid-19'dan Son Bir Günde 273 Kişi Yaşamını Yitirdi

Meksika’da Covid-19’dan Son Bir Günde 273 Kişi Yaşamını Yitirdi

Koronavirüs Salgınını Ortaya Çıktığı Wuhan’dan Şaşırtan Görüntüler

Koronavirüs Salgınını Ortaya Çıktığı Wuhan’dan Şaşırtan Görüntüler

Yeni Dövme Trendi: Koronavirüs

Yeni Dövme Trendi: Koronavirüs

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.