DOLAR 32,2020
EURO 35,0069
ALTIN 2.504,53
BIST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Paz 24°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Covid-19 Meslek Hastalığı

09.06.2020
A+
A-

Covid-19 meslek hastalığı mıdır? Sağlık çalışanları için bu şekilde ayrı bir prosedür geliştirildi mi gibi sorular çoğunlukla dile getiriliyor. Sizin için bu konuya ve salgına dair tüm detayları sizin için derledik. Haberimize göz atarak bütün gelişmelere etken olabilirsiniz.

Covid 19 Iş Hastalığı Mıdır?

Covid-19 meslek hastalığı mıdır soruları en sık dile getirilen ve merak edilen ayrıntı aralarında yer alıyor. Bu detayları sizin için sıraladık;

Covid 19 sebebi ile meydana gelen hasta yoğunluğu oldukça eğitimli ve sorunsuz şekilde hizmet veren afiyet ordumuz sayesinde kaliteli şekilde tedavi edilebildi. Bu alanda sağlık çalışanları için Covid 19 a yakalanmanın bir iş hastalığı olduğunun belirtilmesi gerekiyor. Lakin burada meydana gelen en büyük hatalı anlaşılma öteki meslek gruplarında olan şahısların de Kovid salgınına yakalanmasının bir iş hastalığı sanılmasıdır. Bu prosedür yalnızca afiyet çalışanları için geçerliliğini koruyor. Diğer iş gruplarında olan kişiler bu alanda başvuru yapsalar dahi olumlu bir cevap alamayacaklarının da belirtilmesi gerekir.

Bu hususlara bakıldığı süre sağlık çalışanlarının haklarının koruma altına alınması için zorunlu olan tüm denetimlerin ve kontrollerin eksiksiz bir biçimde yapıldığı da dile getirilmelidir. Yayılma hızının oldukça yüksek ivmeli olması sebebi ile sağlık çalışanları her ne dek detaylı biri biçimde tedbir alsalar da bu hastalığa yakalanmaktan maalesef fakat kaçamıyorlar.

Ilave Ödeme Detayları Nelerdir?

Covid-19 meslek hastalığı ile alakalı çalışmalar yapılırken en sık merak edilen bir diğer detaya da açık sözlülük getirilmesi gerekiyor. Afiyet çalışanlarının üstün performansından nedeniyle biri ilave ödeme paketi hazırlanmıştır. Bu ilave ödeme sadece salgın hastanesi olarak nitelendirilen yerlerde devir yapan sağlık durumu çalışanları için geçerlidir. Aile Sağlığı Merkezlerinde ödev yapan kişilerin bu nesil ek ödemelerden istifade etmesi gibi biri durum muhakkak söz konusu olmayacaktır.

Ilave ödemelerin sadece salgın hastanelerinde çalışan kişiler ile sınırlı tutulmasının sıhhat camiasında negatif karşılandığının da hem belirtilmesi gerekiyor. Bir ilave ödeme verilecekse bunun tüm sıhhat çalışanlarına verilmesi yönünde hem fikir olan uzmanlar bulunuyor. Lakin bu konuda demin herhangi bir düzenleme ya da değişiklik söz konusu değildir.

Salgında Son Şart Nedir?

Salgının etkisinin ülkemizde yavaşça azalmaya başladığının da belirtilmesi gerekiyor. Salgın kapsamında yayılma hızının düşmesi ile beraber normalleşme süreci 1 Haziran itibari ile başlamıştır. Salgında şahısların belirtilen kurallara uyarak ve sosyal mesafeye dikkat ederek tüm ihtiyaçlarını karşılamaları için uygun daha alçak yapı şekillendirilmiştir.

Salgında bu olumlu tablonun korunmasının pamuk ipliğine alt olduğunu gösteren bazı uzmanlar da yer alıyor. Uzmanların kanılarına göre özellikle salgında meydana gelen bulaşma hızının yaz ayları ile beraber düşüşe geçmesinin de bizim için özellikle büyük bir üstünlük olduğunun dile getirilmesi gerekiyor. Önlemler alınırsa ikici dalganın gelmesi beklenmiyor.

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.