DOLAR 32,3810
EURO 34,7768
ALTIN 2.398,79
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Covid-19 Hemşirelik Bakımı

09.06.2020
A+
A-

Hemşirelik Bakımı Hangi Fazları İçerir?

Covid-19 hemşirelik bakımı denildiği süre kişilerin dikkate alması gereken hususlardan bazıları;

Hemşirelik bakımı bununla birlikte hemşirelik tanısı olarak da belirtiliyor. Bu alanda zorlama bir durumda olan ve sağlığını kaybetmiş olan kişiye karşısında nasıl davranılması gerektiği planını içerir. Bu noktada hastaların maddi ve ruhsal ihtiyaçları ile alakalı esas noktalar baskın olunması gerekiri. Bu hassasiyetten yoksun olan isimlerin hemşirelik konusunda beceriksiz kalacağının da belirtilmesi gerekiyor. Durumun keza manevi ayrıca de profesyonel boyutu olduğu dile getirilmelidir. Bu işlem içerisinde salgında hastalara nasıl davranılması gerektiğinin yanı sıra hastaları çare ederken kendilerini ayrıca fiziksel ayrıca de psikolojik manada nasıl korumaları gerektiği ile alakalı hususlar da eklenmiştir.

Bu teferruat incelendiği vakit ülkemizde temel bir standardın yakalanması için büyük bir mücadele sarf edildiğini de net bir biçimde görebilirsiniz.

Tatminkarlık Kavramına Uyarı!

Hemşirelik bakımı kapsamında legal manada en büyük önem verilen hususların başında yeterlilik bir öteki adı ile competence geliyor. Bu evre data ve beceri manasına gelir. Hemşireliğin sahada gereklilikleri hakkında bütün bilgilere sahip olan ve bunları uygulayacak beceriye sahip olma manasında da dile getirilebilir.

Bu alanda hemşirelik eğitiminin ülke içerisinde nasıl verildiği büyük tartı talep eder. Bu alanda biri standardın oluşturulması hedeflenmiştir. Okullarda sunulan müfredatın seçmeli dersler haricinde benzer minvalde olmasına bilhassa uyarı edilir.

Bu alanda hasta ile hemşire arasında bir güven bağı da olmalıdır. Her ne kadar yetkin bir duruş sergilense de kişilerin hasta ve hemşire arasında tesis edilmesi gereken güven konusunda da net bir biçimde veri sahibi olması gerekiyor. Yeterliliğin yanı sıra güven ilişkisi de hemşirelik bakımının olmazsa olmaz parçalarındandır.

Şefkat ve Acıma Kavramları Niçin Manâlı?

Covid-19 hemşirelik bakımı kapsamında en kayda değer kavramların başında şefkat ve acıma geliyor. Profesyonel olarak bütün yeterliliklere sahip olan kişilerin hakiki manada hastalara tezgâhtar olması ve onlara zarar vermekten kaçınması için merhametin olmazsa olmaz bir boyutu vardır. Bu özellikten yoksun olan kişiler işlerini profesyonel manada epeyce iyi yapsalar da hemşirelik bakımı konusunda bir boyutun her zaman yetersiz kalacağının da dile getirilmesi gerekir.

Şefkat ve acıma bağlamında iş seçimi aşaması fazla önemlidir. Hemşirelik mesleğini seçecek olan şahısların bütün bu ayrıntı hakkında us sahibi olması gerekiyor. Fakat bu şekilde hemşireliğin tam manası ile yerinde iş olup olmadığına karar atamak daha mantıklı olacaktır.

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.