DOLAR 32,3549
EURO 34,7693
ALTIN 2.395,98
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Coronavirüsü Türk Halkının Satın Alma Alışkanlıklarını Değiştirdi

15.05.2020
A+
A-

5.007 kişinin katıldığı araştırmada, katılımcıların %88’i Coronavirüsü salgını sebebiyle satın alma önceliklerinin değiştiğini belirtirken, %72’si tatil, gayrimenkul ve otomobil gibi büyük bir satın alma yapmayacağını bildirdi. Araştırma, katılan kişilerin %63’ünün yazın tatile çıkmayı düşünmediğini, %78’inin ise yaz tatili planlarını değiştirdiğini ortaya koydu.

GIDA İLK, HİJYEN ÜRÜNLERİ İKİNCİ SIRADA

Yapılan araştırmada katılımcıların % 88’i salgın sebebiyle satın alma önceliklerinin değiştiğini belirtti. Bayan katılımcılarda bu oran %92, erkek katılımcılarda ise %84 oldu. Katılımcıların %60’ı salgın sebebiyle aylık harcamalarının arttığını söyledi.

Araştırmanın sonucu, satın alma tercihine tarafından %69 oranla yiyecek sektörünün birincil sırada yer aldığını gösterdi. Bu sektörü sırasıyla konut temizleme ürünleri ile sıhhat ve bireysel bakım ürünleri ve vitamin ile destekleyici besinler izledi.

%60’I HİJYENE DİKKAT EDİYOR

Bu süreçte ihtiyaçlarını karşılayan katılımcıların %60’ı en çok hijyene dikkat ediyor. ’i fiyat’a, ’si ulaşılabilirliğe, %9’u kaliteye, %4’ü ise hıza yük gösteriyor.

PLANLAR ERTELENDİ

Katılımcılara “Önümüzdeki 3 ay için büyük bir satın alma yapmayı düşünüyor musunuz?” sorusu yöneltildiğinde, %72’si “Hayır” yanıtını verirken, %28’i “Evet” dedi. Önümüzdeki günlerde büyük bir satın alma yapmayı planlayanların %27’si araba almayı planlarken, % 19’u gayrimenkul, % 18’i mobilya, % 11’i tatil, % 7’si seyahat yanıtını verdi.

VATANDAŞLAR SALGININ 6 AYDAN POZITIF SÜRMEYECEĞİNİ DÜŞÜNÜYOR

Katılımcıların %26’sı salgınının 6 aydan daha arti bir süre içerisinde bitmesini öngörürken, %25’i 3 ayda, %22’si 2 ayda, %9’u 6 ayda, % 7’si 1 ayda, öteki bir % 7’si 4 ayda, % 4’ü ise 1 aydan az bir sürede biteceğini öngördü.

SOSYAL MEDYA KULLANIMI ARTTI

Yapılan araştırma, bu dönemde sosyal medya kullanımının da arttığını gösterdi. Katılımcıların %86’sı salgın günlerinde sosyal medya kullanımının arttığını belirtirken, %35’i sosyal medyada 2-3 saat süre geçirdiğini, %24’ü 4-5 saat, %23’ü 5 saatten pozitif, ’ü yarım saat-1 saat arası, % 4’ü ise yarım saatten eksik kullandığını belirtti.

YAZ TATİLİ PLANLARI DEĞİŞTİ

Katılımcıların %63’ü yazın tatile çıkmayı düşünmediğini bildirirken %78’i ise salgının yaz tatili planlarını değiştirdiğini belirtti.

İLİşKİLİ HABERLER Dünya'da Coronavirüste Son Durum

Dünya’da Coronavirüste Son Durum

İspanya'da Coronavirüsten Can Kaybı 26 Bin 478'e Çıktı

İspanya’da Coronavirüsten Can Kaybı 26 Bin 478’e Çıktı

İstanbul Takımında 5 Futbolcu Coronavirüse Yakalandı!

İstanbul Takımında 5 Futbolcu Coronavirüse Yakalandı!

Bursaspor'un Coronavirüs Testleri Belli Oldu!

Bursaspor’un Coronavirüs Testleri Belli Oldu!

İLİşKİLİ GALERİLER Ekin Türkmen Coronavirüs Yasaklarına Uymadı

Ekin Türkmen Coronavirüs Yasaklarına Uymadı

Ramazan Ayı Boyunca Coronavirüse Karşı Bu Besinleri Tüketin

Ramazan Ayı Her Tarafında Coronavirüse Karşısında Bu Besinleri Tüketin

Taylor Swift’ten Coronavirüsle Mücadele Eden Hemşireye Anlamlı Jest

Taylor Swift’cilt Coronavirüsle Uğraş Eden Hemşireye Manalı Jest

Ben Chijioke Coronavirüs Nedeniyle Hayatını Kaybetti

Ben Chijioke Coronavirüs Nedeniyle Hayatını Kaybetti

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.