DOLAR 32,3711
EURO 34,7026
ALTIN 2.402,29
BIST 10.180,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Coronavirüsü Salgını Sonrasında Büyük Risk Taşıyor!

31.05.2020
A+
A-

Coronavirüs salgınından daha sonra obezite gibi hastalıkların artacağını gösteren Hastane Başhekimi Prof. Dr. Mesut Özkaya, salgın sürecinde en büyük sıkıntılardan birinin de insanların sosyal hayattan uzaklaşması olduğunu açıklama etti.

“OBEZİTE ORANININ ARTACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ”

Coronavirüs salgınının yoklama altına alınabilmesi için gerekli kısıtlamaların getirilmesi ile vatandaşların evlerine kapandığını gösteren Özkaya, şu açıklamalarda bulundu:

“Bu koşul bazı bağlı hastalıkların ortaya çıkmasına sebep oluyor. Bunlardan bir tanesine de kişinin hareketsizliğinden kaynaklı tartma artışıdır. Yük artışına ast olarak meyilli olan bireylerde obezitenin sınırda olup anlaşılır hale gelmesi veya obez olan bireylerin daha da obez olmasına sebep olabilir. Ne eyvah ama Covid-19’da halk evde kalmak zorunda olduğundan nedeniyle, hareketsizlik sebebiyle kilo artışını beklemekteyiz.

PSİKOLOJİK ANLAMDA DA ETKİLEMEKTE

Obezitenin yanı sıra diğer bir sıkıntı ise insanların psikolojik durumunda depresif olması içine dönük olması bilhassa yeme alışkanlığını daha da artırıyor. Özellikle genç yaş gruplarından tedirgin olmamız gerekiyor. Abur cubura fantastik halde yatkın ışık halkası geldik. Marketlerde rafların boşaldığını görüyoruz. Biz obezite merkezini minimal olarak çalıştırıyoruz. Hastalarımızın bir kısmı obezite olduğu için fazla pozitif hasta kabul etmedik. Obezite, diyabet ve hipertansiyon obeziteye alt hastalıklarda Covid- 19’un bulaşma riski ve fena sonuç alma riski fazla pozitif. bu nedenle hastalarımızdan bir zaman bize başvuru yapmamalarını istedik. Bu durumda obezite oranının artacağını düşünüyoruz. İnşallah bu süreç en kısa sürede biter. Bundan daha sonra daha sıkı önlemler alarak, hastaları daha fazla bilinçlendirerek mücadelemize devam edeceğiz. Uzun vadede insanların kazandığı önem artışını kısa sürede düzelteceğimizi düşünüyorum.”

Karantina sürecinde evde kilo aldıkları için hastaneye başvuran vatandaşlar ise aldıkları kiloları devretmek için doktor desteği almayı yerinde bulduklarını açıklama ettği.

İLİşKİLİ HABERLER Çocuklarda Görülen Obezitenin Nedenleri

Çocuklarda Görülen Obezitenin Nedenleri

Her Gün İçilen Süt Obeziteyi Azaltıyor

Her Gün İçilen Süt Obeziteyi Azaltıyor

ABD'de Yetişkinlerin Yüzde 40'ı Obez

ABD’de Yetişkinlerin Yüzde 40’ı Obez

Geç Yatan Çocuklarda Obezite Riski Artıyor

Geç Yatan Çocuklarda Obezite Riski Artıyor

İLİşKİLİ GALERİLER Çağımızın Vebası Obeziteden Kurtulmayı Başararak İlham Veren 17 İnsan

Çağımızın Vebası Obeziteden Kurtulmayı Başararak İlham Veren 17 İnsan

Obezitenin Yol Açtığı Hastalıklar

Obezitenin Yol Açtığı Hastalıklar

Türkiye'de Coronavirüs Son Durum

Türkiye’de Coronavirüs Son Şart

Coronavirüs Vakasının Görülmediği Amasra, İlk Defa Bayramı Turistsiz Geçirecek

Coronavirüs Vakasının Görülmediği Amasra, İlk Defa Bayramı Turistsiz Geçirecek

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.