DOLAR 32,5155
EURO 34,7315
ALTIN 2.488,83
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 20°C

Coronavirüs Kokunun Yayılması Gibi Yayılıyor!

16.07.2020
A+
A-

ABD’de bulunan California Universitesi Davis Çocuk Hastanesi’nden bilim insanları, maske takmanın Coronavirüs bulaşma riskini yüzde 65 azalttığını açıkladı. Pediatrik bulaşıcı hastalıklar uzmanı Dean Blumberg, “Maskelerin işe yaramadığını söyleyen insanlara inanmayın. Maskelerin yararı bilimsel kanıtlarla destekleniyor. Bu “Yer çekimine inanmıyorum”  demek kadar cahilce” dedi.

Bunun yanı sıra, Coronavirüs havada yayılırken iki farklı yol izliyor. İlk olarak damlacık yoluyla yayılma, ikinci olaraksa aeorosol tip yayılma. Bilim insanları ağız ve burundan yayılan damlacıkların bir saç telinin üçte biri kadar olduğunu ancak gözle de görülebileceğini söyledi.

AEROSOL TİPİ YAYILMAYA DİKKAT

İnsanların konuşma sırasında havaya yaydığı damlacıklara aerosol tipi yayılma denir. Bu iletim şeklinde damlacık bulunmuyor ve virüslü parçacıkları gözle görmek imkânsız.  Uzmanlar, aerosol tipi yayılmanın diğerinden çok daha tehlikeli olduğunu, fakat kapalı ortamlardan uzak durarak önlenebileceğini belirtti.

Uzmanlar, yaptıkları açıklamada, “Laboratuvar koşulları virüsün aerosol formda yarı canlı olarak saatlerce hayatta kalabileceğini gösteriyor. Bu yüzden mümkün oldukça kapalı ortamlardan kaçınmalısınız. Eğer, böyle bir ortamda olmak zorundaysanız da mutlaka pencerelerin açık olduğundan emin olun. Aerosol tipi yayılmayı kokunun yayılımına benzetebilirsiniz” dedi.

MASKE VE SOSYAL MESAFE RİSKİ YÜZDE 90 DÜŞÜRÜYOR

Araştırmayı yürüten ekip, maske ve sosyal mesafe zorunluğunun devam ettirilmesinin pandeminin kontrol altına alınmasına yardımcı olacağının altını çizerek, ‘sosyal mesafe’ ve ‘maske’ kuralına uyulmasının Coronavirüs riskini yüzde 90 azaltacağını belirtti. Çalışmada, maske kullanımının tek başına Covid-19 riskini yüzde 65 azalttığı ortaya konuldu.

İLİşKİLİ HABERLER Trump'tan Coronavirüs Aşısı İçin Flaş Açıklama

Trump’tan Coronavirüs Aşısı İçin Flaş Açıklama

Coronavirüs Sonrası Bu Hastalıklara Dikkat!

Coronavirüs Sonrası Bu Hastalıklara Dikkat!

Yerli Coronavirüs İlacına Üretim Ruhsatı Verildi

Yerli Coronavirüs İlacına Üretim Ruhsatı Verildi

Normalleşme Süreci Coronavirüsü Nasıl Etkiledi: Dünya Genelinde Son Durum

Normalleşme Süreci Coronavirüsü Nasıl Etkiledi: Dünya Genelinde Son Durum

İLİşKİLİ GALERİLER Türkiye'de Coronavirüs Son Durum

Türkiye’de Coronavirüs Son Durum

Yeni Trendi Coronavirüs Belirledi: Maske Modası!

Yeni Trendi Coronavirüs Belirledi: Maske Modası!

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.