DOLAR 32,5347
EURO 34,8622
ALTIN 2.422,43
BIST 9.703,41
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Coronavirüs Gençlerde Farklı Belirtiyor Gösteriyor

27.03.2020
A+
A-

Coronavirüs vakalarının artmasıyla uzmanlar belirtilerin kişiden kişiye değişeceğini bildirdi. Coronavirüsün en önemli belirtisi olarak kabul edilen yüksek ateş ve öksürüğün bazı vakalarda görülmediğini, farklı belirtilerle ortaya çıkabileceği açıklandı.

Doç.Dr.Yavuz Selim Yıldırım Coronavirüsün iki farklı belirtisiyle ilgili bilgiler verdi. “Coronavirüs enfeksiyonu yaşlılarda ve gençlerde farklı belirtiler gösterebiliyor. Öksürük, ateş, boğaz ağrısı, kuru öksürük,halsizlik ve yorgunluk sık görülen belirtileri arasında bulunuyor. Ama sıklıkla orta yaş grubunda ve gençlerde aniden ortaya çıkan koku ve tat kaybı da asemptomatik olarak Coronavirüs enfeksiyonu geçiren kişilerdeki semptomlardandır ve Coronavirus ile ilişkili olabilir.” dedi.

TAT VE KOKU KAYBI

Doç.Dr.Yavuz Selim Yıldırım “Güncel durumu değerlendirdiğimizde gençlerde ve orta yaştaki kişilerde asemptomatik geçirilen Coronavirüs enfeksiyonu esnasında aniden ortaya çıkan koku ve tat kaybı görülebilir. Bunu anlatmadaki en önemli amacımız bu kişilerin kendilerini karantinaya almaları gerekir, çünkü bunlar farkında olmadan bulaştırıcılık oluşturur ve virüsü taşıyabilir. Bu enfeksiyonu evlerinde, ailelerine, yaşlılara bulaştırarak yaşlılarda daha ağır enfeksiyonlar meydana gelebilir.

Yine gençlerde bu Coronavirüsü enfeksiyonu hafif boğaz ağrısı bulantı ve ishal şeklinde de geçirilebilir. Hafif baş ağırısı, burun akıntısı, boğaz ağrısı, halsizlik belirtileri bunlara bazen koku tat kaybı, bazen ishal ve bazen kuru öksürük ve ateş eklenmesi şu an tüm dünyada yaygın olarak görülen Coronavirüs ile ilişkilendirilebilir.” şeklinde konuştu.

İLİşKİLİ HABERLER Boğaz Ağrısını Dindiren Bitki Çayları!

Boğaz Ağrısını Dindiren Bitki Çayları!

Öksürük ile Kuru Öksürük Arasındaki Fark Ne?

Öksürük ile Kuru Öksürük Arasındaki Fark Ne?

ABD Basını Coronavirüs Haberinde Hz. Muhammed'i Örnek Gösterdi

ABD Basını Coronavirüs Haberinde Hz. Muhammed’i Örnek Gösterdi

Coronavirüs İzolasyonundan Korktu, İntihar Etti

Coronavirüs İzolasyonundan Korktu, İntihar Etti

İLİşKİLİ GALERİLER Reçetesiz Ateş Düşürücü Yüzünden Kör Kaldı!

Reçetesiz Ateş Düşürücü Yüzünden Kör Kaldı!

Hamilelikte Öksürük Nasıl Geçer?

Hamilelikte Öksürük Nasıl Geçer?

Kışlada Coronavirüs Tedbirleri

Kışlada Coronavirüs Tedbirleri

Coronavirüs İzolasyonundan Korktu, İntihar Etti

Coronavirüs İzolasyonundan Korktu, İntihar Etti

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.