DOLAR 32,3791
EURO 34,6042
ALTIN 2.386,81
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 19°C

Coronavirüs Buradan Bulaşıyor!

20.03.2020
A+
A-

Dt. Pertev Kökdemir Coronovirüsünün ağızdan bulaşmaması için koruyucu tedbirler hakkında bilgiler verdi.

VİRÜS AĞZIMIZDAN BULAŞIYOR

Coronovirüs, virüs kökenli hastalıklar arasında yer alıp solunum ve ağız yolu ile bulaşmaktadır. Virüs ile temas eden ellerimizi ağzımıza veya dudaklarımıza değdirmemiz ile bulaşma gerçekleşmektedir. Bu bulaşma sonucu vücut sistemimize giren virüsler hastalığa neden olabilmektedir.

Ağızdan alınan virüslerin kan sistemine geçmeden önce yok edilmesi yani kan dolaşımına girmesini engellemenin hayati önem taşıdığının altını çizen Dt. Kökdemir, özellikle ellerin temiz tutulması gerektiğini ve kirliyken ağız, burun ve göz gibi yüzümüzde yer alan organlara sürülmemesi konusunda uyarılarda bulundu.

Bunun yanı sıra virüslerin hızlı bir şekilde kan dolaşımına katılmaması için diş etlerinin sağlığının yerinde olması gerekmektedir. Eğer diş eti iltihabı, yara ya da gözle görülmeyen mikro çatlaklar varsa virüslerin çok hızlı bir şekilde kan dolaşımına katılabileceğini açıklayan Dt.Kökdemir, diş etlerinde kanama veya kızarıklık olan kişilerin gargara yapılmasının yararlı olabileceğini ifade etti. Bu gibi şikâyetleri olan kişilerin en yakın zamanda diş hekimine giderek tedavi olmasını önerdi.

Virüs ile temas gerçekleştikten sonra ilk 2 saatin çok önemli olduğunu belirten Dt. Kökdemir, bu süre içinde ağzımızı gargara ile çalkalar ve sık sık su içersek virüsün hastalığa neden olmadan yok edilebileceğini veya mideye inerek mide asitleri tarafından yok olmalarını sağlayabileceğimizi belirtti.

İLİşKİLİ HABERLER Coronavirüs Belirtileri Nelerdir? İşte Coronavirüs (Koronavirüs) İlk Belirtileri ve Korunma Yolları

Coronavirüs Belirtileri Nelerdir? İşte Coronavirüs (Koronavirüs) İlk Belirtileri ve Korunma Yolları

Coronavirüs Nedir? Korunmak İçin Neler Yapmalı?

Coronavirüs Nedir? Korunmak İçin Neler Yapmalı?

Coronavirüs Nedeniyle OHAL İlan Edilen Ülkeler

Coronavirüs Nedeniyle OHAL İlan Edilen Ülkeler

Corona Aşısı Test Edildi

Corona Aşısı Test Edildi

İLİşKİLİ GALERİLER Hastalıkların Tedavisi: Sabun!

Hastalıkların Tedavisi: Sabun!

Guido Senia, Coronavirüs İle İlgili Yaptığı Paylaşımla Tepki Çekti

Guido Senia, Coronavirüs İle İlgili Yaptığı Paylaşımla Tepki Çekti

Ankara'da Taksilerde Coronavirüs Önlemi

Ankara’da Taksilerde Coronavirüs Önlemi

Çin'de Coronavirüs Oranları Geriliyor

Çin’de Coronavirüs Oranları Geriliyor

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.