DOLAR 32,2314
EURO 34,7514
ALTIN 2.439,38
BIST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Az Bulutlu
İstanbul
14°C
Az Bulutlu
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 20°C
Per 22°C

Corona virüsünün yayılmasının sorumlusu belli oldu!

17.05.2020
A+
A-

Sözcü Gazetesi’nin haberine kadar Dünya çapında 4.7 milyondan artı insanı etkileyen ve 310 binden pozitif insanın ölümüne sebep olan corona virüsü ile ilgili çarpıcı bir açıklama Çin’den geldi…

Salgının çıkış noktası olan ve uzun haftalar boyunca Covid-19’un merkez üssü haline gelen Çin hükümetinin kıdemli sıhhat danışmanı Dr. Zhong Nanshan, salgının birincil çıktığı zamanlarda Wuhan’daki yetkililerin dinç data vermediğini itiraf etti.

Zhong, “Lokal yetkililerin o sıralarda gerçekleri bildirmek hoşlarına gitmedi. En başında sessizliğe gömüldüler ve bence o sıralarda bile çok sayıda enfekte vardı” ifadesini kullandı.

“41 VAKA BELIRSIZLIK UYANDIRDI”

Bilhassa Wuhan’da üst üste 10 gün her tarafında 41 yeni olgu saptama edilmesi sonrasında şüphelerinin arttığını söylerken, “O sıralarda tüm dünyada vaka sayısı artarken burada değişmez olması kesin olmama uyandırdı” dedi.

CNN’e konuşan Dr. Zhong Nanshan, “Ülkemiz halen büyük bir tehditle karşısında karşıya. Covid-19’un ikinci dalgası gelebilir. Çin halkının büyük bir kısmı enfeksiyona ön çalışmasız çünkü bağışık sistemi düşük. Diğer ülkelerden daha iyi bir durumda değiliz” dedi.

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu’nun devlete ait verilerine tarafından Çin’de 82.947 vaka ve 4633 ölüm gerçekleşti. Ülkede Ocak ayının sonunda yeni olgu sayısı artarken, Çin yönetimi de karantina süreçlerine başlatarak seyahat yasaklarını kullanım kararı aldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.