DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C

Corona virüs ile mücadeleye tezgâhtar olan moda ve güzellik şirketleri

11.05.2020
A+
A-

Çoğunluğu üretimi iyice durduran birçok moda ve güzellik şirketi, COVID-19’un neden olduğu olumsuz etkileri eksilmek için destek çağrılarına kulak verdi.

Bu şirketlerin bazısı geniş kaynaklara sahip küresel firmalar iken, diğerleri minik, bağımsız şirketler. Ama hepsi, kendi yollarıyla, hastalığın yayılmasını durdurmaya ve bu karantina süresi baştan başa gereksinim duyanlara destek etmeye çalışıyor.

Gucci

İtalyan moda evi, 1.100.000 cerrahi maske ve 55.000 tıbbi tulum yardımında bulundu. Hem marka İtalyan Sivil Savunma Bakanlığı ve Dünya Sağlık Örgütlerinin COVID-19 Dayanışma Müdahale Fonu dahil takviye çabalarını destekleyen kitle fonlama kampanyalarına bağış yapmayı planlıyor.

Ralph Lauren

Amerikan markası, şimdiye dek lüks bir şirket kadar yapılan en büyük bağış olan 10 milyon dolarlık yardımı corona virüs ile uğraş için vaat etti. Hibe, Dünya Sağlık Örgütü’nün COVID-19 Dayanışma Müdahale Fonu, Acil Yardım Vakfı ve milletlerarası kanser kurumları ağını destekleyen ‘Pink Pony’ fonuna gidecek. Keza sağlık durumu çalışanları için 250.000 yüz maskesi ve 25.000 izolasyon önlüğü üzerinde üretime başlıyor. Buna ek olarak, firma, hesaplı gerilemeden etkilenen moda tasarımcılarına yardımcı olmak için CFDA / Vogue Moda Fonu’na açıklanmayan bir miktarda yardımda bulundu. Ralph Lauren, “Kim olursanız olun ya da nereden olursanız olun hepimiz birbirimize bağlıyız” dedi.

Prada

İtalyan şirketi Perugia’daki fabrikasını 6 Nisan’da Toskana hastanelerine teslim edilecek 110.000 maske ve 80.000 tıbbi kıyafet üretecek şekilde her tarafta yapılandırdı. Ayrıca Milano’daki 3 hastaneyi de finanse ettiği öğrenildi.

LVMH

Fransız lüks holding, parfüm ve kozmetik markalarının imal tesislerini, Fransa’daki sıhhat otoritelerine bedava olarak dağıtacağı büyük miktarda hidroalkolik jel üretmek için kullanıyor. Hem 40 milyon yüz maskesi af sözünü verdi. Şirket kadar yayınlanan bir açıklamada, “Bu teşebbüs bir uçtan bir uca LVMH, Fransa’daki ürün riskinin ve eksikliğinin giderilmesine asistan olmayı ve daha artı sayıda insanın kendilerini virüsün yayılmasından gözetmek için içten önlemleri almaya devam etmesini sağlamayı amaçlıyor.” notu düşüldü.

Bulgari

LVMH’nin liderliğini takiben, esas şirketi olan, parfüm ortağı ve İtalyan mücevher markası Bulgari, İtalyan Sivil Koruma Dairesi yoluyla dağıtılacak 100.000’den fazla el dezenfektan şişesi üretecek. Bulgari, yeni koronavirüsü ortadan kaldırmak isteyen incelemeler için yeni bir mikroskoba gereksinim duyan Spallanzani Hastanesi’ne de bağışta bulundu.

Estée Lauder

Güzellik şirketi, koronavirüsle savaşmak için kayda değer kaynaklara sahip olmayan ülkelerdeki çabalarını teşvik etmek için Sınır Tanımayan Doktorlara / Médecins Sans Frontières’e 2 milyon dolarlık bir bağışta bulundu. Hem hidrokolik jel üretmeye başlayacak olan New York Melville’deki bir fabrikanın her tarafta açıldığını duyurdu. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.