DOLAR 32,2707
EURO 34,8063
ALTIN 2.458,64
BIST 10.269,10
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 21°C
Paz 17°C
Pts 18°C
Sal 20°C

Colmar’da masalsı Noel

11.12.2018
A+
A-

Mini Dağ evlerinde Noel Pazarı

Colmar’ın ikonik Ortacağ’dan kalma sonradan kurabiye evler şeklinde süslenmiş masalsı evleri Noel döneminde daha da gösterişlidir. Noel pazarı tam da bu kurabiye evlerin bulunduğu eski şehirdeki birkaç farklı meydana kuruluyor. Noel pazarları ışıklarla yeni yıl süsleriyle donatılmış tahtadan kulübeler yani mini dağ evlerinden oluşur. Kulübelerde el sanatları, hediyelik eşyalar, yerel ürünler, yeni yıl kurabiyeleri, sıcak şarap gibi şeyler satılır. Hem göze hem de mideye hitap eder yani. Sadece Colmar’da değil, tüm Avrupa genelinde senenin son ayı ışıl ışıl Noel pazarları sayesinde sokakta keyifle geçiriliyor. Soğuk geçen aralık ayında sokağa çıkmak için daha güzel bir sebep olabilir mi? Colmar Noel pazarı aslında oldukça kompakt… Birkaç saatte yürüyerek tüm sokakları gezmek mümkün.Civardaki köyler de tamamı yürüyerek gezilecek küçük yerler. Köyler arası ulaşım için de otobüs ya da tren seçenekleriyle aynı gün iki-üç köy gezilebilir.

Colmar’da masalsı Noel

Colmar’da masalsı Noel

Hangi lezzetleri tatmalı?

class=’cf’>

Fransa’nın şarap rotası olarak isim yapmış Alsace rotasının birbirinden güzel köylerinde farklı Noel pazarlarında büyüleyici birkaç gün geçirebilirsiniz. Ortaçağ’dan kalma görülmeye değer köylerden bazıları şöyle; Eguisheim, Kaysersberg, Ribeauville & Riquewihr…  Bu köyler içerisinden en sevdiklerimiz Eguisheim ve Kaysersbergö daha küçük ve sakin olmalarından atmosfer çok daha büyüleyici.

Farklı köyleri ziyaret etmenin birkaç yolu var. Esnek olamak isterseniz araba kiralayabilirisiniz, araba tercih etmiyorsanız Noel pazarları döneminde çalışan Christmas shuttle ya da genel toplu ulaşım otobüsleri ile gezebilirsiniz. Bir başka seçenek ise tren… Günlük beş kişiye kadar sınırsız tren seyahati avanatajı sağlayan günlük grup bileti ile civardaki köyleri keşfedebilirsiniz. Bunun için tourism infoya mutlaka uğrayın.

Colmar’da masalsı Noel

Ne zaman gidilir?

Noel pazarları tüm Avrupa genelinde kasımın son haftası başlar ve 30 Aralık’a kadar devam eder. 24 ve 25 Aralık günlerinde ise belirli saatlerde açık olur. Sabah 10’dan akşam 8’e kadar gezilebilir, sadece 24-25 Aralık günleri için farklı saat uygulaması var. 24 Aralık 10.00-17.00, 25 Aralık ise 14.00-19.00 arası açık.

Kurabiye evler gibi sonradan süslenmiş tarihi binaları sayesinde senenin her mevsimi özellikle Noel döneminde sırf bu masalsı görsel şölen için binlerce turist Colmar’a uğruyor. Alsace rotasının kalbinde yer alan Colmar birkaç saatte altını üstünü getirebileceğiniz küçücük bir kasaba da olsa gerçekten görülmeye değer.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.