DOLAR 32,2912
EURO 34,7920
ALTIN 2.403,55
BIST 10.264,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Sal 25°C
Çar 19°C
Per 18°C
Cum 16°C

Çöl Tozlarının Etkisi Türkiye’yi Olumsuz Etkiliyor

Çöl tozlarının Türkiye’yi olumsuz etkileyen etkileri hakkında bilgi edinin. Hava kirliliği ve sağlık sorunlarına neden olan çöl tozlarının etkileri hakkında detaylı analiz.

24.04.2024
A+
A-

Türkiye’ye Afrika üzerinden gelen çöl tozları ve sıcak hava dalgası özellikle çocuklar ve yaşlıları etkiliyor. Uzmanlar, maskesiz dışarı çıkılmaması ve pencerelerin kapalı tutulması konusunda uyarılarda bulunuyor.

Atina Turuncuya Boyandı, İstanbul’da Etkisi Devam Ediyor

Yunanistan’ın başkenti Atina, Libya üzerinden gelen çöl tozu nedeniyle gökyüzünün kızıla bürünmesi ile dikkat çekti. Bu etki Türkiye’ye de geçerek özellikle İstanbul’da hayatı olumsuz etkiliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, toz taşınımı ile ilgili uyarılarını sürdürüyor.

Çöl Tozlarının Sağlık Üzerindeki Zararları

Çöl tozlarının yoğun olarak geldiği dönemlerde sağlık açısından olumsuz etkileri olduğunu belirten Mustafa Baran, tozların evden çıkılmaması gereken bir seviyeye ulaştığında maske takmanın önemini vurguluyor. Sağlık açısından zararlı olduğunu belirten Baran, özellikle çocuklar ve yaşlıların bu dönemde dikkatli olması gerektiğini ifade ediyor.

İstanbul Sakinlerinden Çöl Tozlarına İlişkin Yorumlar

  • Fahrettin Güden: “İstanbul’un kirliliği çok kötü, çöl tozlarına maruz kalmak öksürük problemlerine neden olabiliyor.”
  • Halil Hayırlıoğlu: “Arabaların üzerinde sapsarı toz gördüm, ne olduğunu bilmiyorum.”
  • Naim Uludağ: “Çocuklarımın burnu tıkanıyor, nefes almakta zorlanıyorlar. Herkesi etkiliyor, bazen nefes alırken bile zorlanıyorsun.”

Çöl Tozlarının Etkisini Azaltma Önerileri

Çöl tozlarının etkilerini azaltmak için açık havada uzun süre kalmaktan kaçınılması, maske kullanımı, pencerelerin kapalı tutulması ve gerekli durumlarda uzman tavsiyelerine başvurulması önemlidir. Sağlık açısından risk taşıyan bu dönemde dikkatli olmak gerekmektedir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.