DOLAR 32,2081
EURO 34,8604
ALTIN 2.444,95
BIST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Paz 15°C
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 20°C

Çocukların Aşısını İhmal Etmeyin!

26.04.2020
A+
A-

Toplumun aşı ile önlenebilir hastalıklar ve aşılama olma konusundaki farkındalığını artırmak amacı ile Dünya Afiyet Örgütü (DSÖ) tarafından belirlenen Aşı Haftası kapsamında, online olarak bir basın buluşması gerçekleşti. Basın buluşmasında Hacettepe Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, aşılamanın önemi hakkında epeyce kayda değer bilgiler paylaşarak, ‘Salgın şartlarında bile çocukların aşısını ihmal etmemek gerekiyor,’ dedi.

Toplantıda, aşısı olmayan bir hastalık başladığı süre bütün dünyaya yayılıp salgına niçin olabileceğini belirten Ceyhan, hemen içerisinde bulunduğumuz pandemi döneminde aşının ne dek manâlı olduğunu daha açık bir şekilde gördüğümüzün altını çizerek, ‘’Covid-19 pandemisinde bir kere daha aşıların ne kadar kayda değer olduğunu gördük. Çünkü aşısı olan bir hastalıkta zaten pandemi olmuyor. Mesela aşısı olduğu için önemsiz görünen difteri, boğmaca, kızamık, kabakulak, menenjit ve hepatit gibi hastalıklar, KOVİD-19’dan bile daha güvenli olmayan ve ölümcül. Bu sebeple aşı, bütün buluşların ötesinde en manâlı keşif. Çocukluk çağı aşıları yapılmadığı takdirde ülkemizde yılda 14 bin 296 birey, dünyada ise 2,5 – 3 milyon birey ölebilir. Bu yalnızca çocukluk çağı aşıları yapılmadığı takdirde ortaya çıkan rakam. Dünya tarihi boyunca salgınlar olmaya devam edecek. Bizim buna tedbirli olmamız gerekiyor. Bunun için de etkili yöntem aşılama. Kısaca, salgın şartlarında bile çocukların ve tehlike grubundaki yetişkinlerin aşılarını ihmalkârlık etmemek gerekiyor,” diye konuştu.

İLİşKİLİ HABERLER Bunlar Çocuklardaki Sosyal Fobinin Belirtileri

Bunlar Çocuklardaki Sosyal Fobinin Belirtileri

Sakıp Sabancı Müzesi'nden Çocuklara Sesli Kitap

Sakıp Sabancı Müzesi’nden Çocuklara Sesli Kitap

Çocuklara Dijital Etkinlikler

Çocuklara Dijital Etkinlikler

23 Nisan'da TRT'den Çocuklara Bayram Hediyesi

23 Nisan’da TRT’den Çocuklara Bayram Hediyesi

İLİşKİLİ GALERİLER Çocuklarda Demir Eksikliğini Yok Eden Yiyecekler

Çocuklarda Demir Eksikliğini Değil Eden Yiyecekler

Çocuklarda Disleksi Nedir?

Çocuklarda Disleksi Nedir?

Çocuklarda Çarpık Ayak Durumuna Dikkat! Yoksa...

Çocuklarda Eğri Etap Durumuna Uyarı! Yoksa…

Çocuklarda Bu Hastalığı Farketmezseniz İlerde...

Çocuklarda Bu Hastalığı Farketmezseniz İlerde…

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.