DOLAR 32,3212
EURO 35,0652
ALTIN 2.306,86
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Filyasyon Ekipleri Temaslılara Rapor Yazabilecek

08.10.2020
A+
A-

Bilindiği üzere salgın sürecinde hem Kovid-19’a yakalananlar, hem de Kovid-19’a yakalanmış kişilerle temaslı olanlar karantinaya girmek durumunda kalıyor. Çalıştıkları yerlere ise rapor vermek durumunda olanlar, dışarı çıkmak durumunda kalmasın diye İstanbul Aile Hekimliği Derneği Bakanlık’tan talepte bulundu.

İstanbul Aile Hekimliği Derneği (İSTAHED) tarafından yapılan yazılı açıklamada, pozitif vakaların veya pozitif vaka ile teması olanların izolasyonlarının sağlanmasınının önemi hatırlatılarak, salgın dönemi boyunca iş yerleri için rapor talep eden kişilerin bu raporları almak için evden çıktıkları ve sağlık kuruluşlarına gittikleri aktarıldı. Bu süreçte en çok gidilen sağlık kuruluşunun ise aile hekimleri olduğu ve bu durumun çok sayıda bulaşa neden olduğu açıklandı.

İstanbul Aile Hekimliği Derneği tarafından, karantinada olması gereken kişilerin SGK’ya otomatik sistemle bildirilerek raporlu sayılabilecekleri bildirildi. Ayrıca filyasyon ekibinden olan hekimlere rapor yazma yetkisi verilerek bulaşma oranının dizginlenebileceği belirtildi. Dernek, bakanlıktan talep edilen rapor sisteminin, salgının yaşandığı yedinci ayda yerine geldiğini, ‘Filyasyon ekiplerinin kullandığı Filyasyon Takip Sistemi’ne (FİTAS) eklenen rapor sekmesi ile sorun bir şekilde çözülmüş oldu. Kovid-19 nedeniyle karantinaya alınan vatandaşlarımızın iş yerlerine vermek için ihtiyacı olan raporlar, 2 Ekim 2020 tarihinden itibaren filyasyon ekiplerince verilebilecek ve vatandaşların karantinalarını bozmalarına gerek kalmayacak.’ açıklamalarıyla duyurdu. Ayrıca yapılan açıklamada ‘İzolasyondaki vaka ve temaslıların istirahat raporlarının oluşturulması FİTAS-SGK entegrasyonuyla sağlanmıştır. Bu sayede danışman doktorlar e-raporları FİTAS üzerinden oluşturabilecektir. Oluşturulan istirahat raporları SGK tarafından sonuçlandığında kişilere bilgilendirme SMS’i gönderilecektir. Vatandaşlar raporlarına e-Nabız ve e-Devlet Kapısı üzerinden erişebilecek’ cümlelerine yer verildi.

İLİşKİLİ HABERLER Filyasyon Ekipleri Ev Ev İz Sürüyor

Filyasyon Ekipleri Ev Ev İz Sürüyor

Türkiye'de Koronavirüs Son Durum

Türkiye’de Koronavirüs Son Durum

Filyasyon Ekipleri Gece Gündüz Demeden Görev Başında

Filyasyon Ekipleri Gece Gündüz Demeden Görev Başında

Bakan Koca: Yerli Koronavirüs Aşısında İnsan Üzerinde Deneme Aşamasına Geçildi

Bakan Koca: Yerli Koronavirüs Aşısında İnsan Üzerinde Deneme Aşamasına Geçildi

İLİşKİLİ GALERİLER Kışın Bağışıklığı Güçlendirmenin Yolları

Kışın Bağışıklığı Güçlendirmenin Yolları

Sağlığa Faydalı Çaylar

Sağlığa Faydalı Çaylar

Komşusu ile Yasak Aşk Yaşayan Esra Karakuş'un Koronavirüs Testi Pozitif Çıktı

Komşusu ile Yasak Aşk Yaşayan Esra Karakuş’un Koronavirüs Testi Pozitif Çıktı

Macit Sonkan Koronavirüse Yakalandı

Macit Sonkan Koronavirüse Yakalandı

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.