DOLAR 32,3852
EURO 35,0493
ALTIN 2.326,85
BIST 9.128,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Çocuklarda Koronavirüs Belirtileri Nelerdir?

11.03.2021
A+
A-

Tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgını hakkında son gelişmeler yakından takip edilirken özellikle çocuklarda koronavirüs belirtileri araştırılıyor. Peki koronavirüs belirtileri nelerdir?

ABD Hastalıkları Önleme ve Kontrol Merkezi, koronavirüs belirtilerine 6 madde daha ekledi. Semptomları arasında yalnızca ateş, öksürük ve nefes darlığı olmamakla birlikte üşüme, üşüme ile birlikte gelen titreme, kas ağrısı, boğaz ağrısı, baş ağrısı, tat ve koku alma kaybı gibi semptomlar yer alıyor. Öte yandan çocuklarda koronavirüs belirtileri arasında ise bu semptomların dışında deri döküntüsü ve ishal gibi problemlerin de olduğu bilinmektedir.  

KORONAVİRÜS BELİRTİLERİ NELERDİR? 

ABD Hastalıkları Önleme ve Kontrol Merkezi (CDC),koronavirüs semptomlarına 6 madde daha ekledi. Koronavirüsün belirtileri yalnızca ateş, öksürük ve nefes darlığı olarak biliniyordu. Ancak CDC, hastalığın belirtilerine 6 madde daha ilave etti. 

CDC’nin belirlediği Kovid-19’un göstergesi olabilecek semptomların son listesi şöyle: 

-Ateş 

-Öksürük 

-Nefes darlığı ya da nefes alma güçlüğü 

-Üşüme 

-Üşümeyle birlikte tekrar eden titreme 

-Kas ağrısı 

-Baş ağrısı 

-Boğaz ağrısı 

-Tat ve koku alma kaybı 

ÇOCUKLARDA KORONAVİRÜS BELİRTİLERİ 

Koronavirüs çocuklarda yetişkinlere kıyasla daha farklı belirtiler gösteriyor. 

Araştırmacılar çocuklardaki koronavirüs ile ilgili belirtilerin yorgunluk, baş ağrısı ve ateşin en yaygın semptomlar olduğunu dile getiriyor. Ayrıca çok azının öksürük, tat veya koku duyusunu kaybettiğini keşfettiğini belirtiyor. 

Bilim insanları semptom şikayetlerini analiz etti. Semptomları olan Kovid-19 pozitif çocukların yüzde 55’inde yorgunluk, yüzde 54’ünde baş ağrısı ve neredeyse yarısında yüksek ateş görüldü. 

Bununla birlikte, söz konusu çocukların yaklaşık yüzde 38’inde boğaz ağrısı mevcutken, neredeyse yüzde 35’i öğün atladı, yüzde 15’inin olağandışı bir deri döküntüsü ve yüzde 13’ünde ise ishal vardı. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.