DOLAR 32,4730
EURO 34,8021
ALTIN 2.426,01
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 19°C
Paz 20°C

Çinli Bilim İnsanları Grip İlacını Coronavirüs Tedavisinde Kullanacak

22.03.2020
A+
A-

Çinli bilim insanları, son günlerde tüm dünya ülkelerinin gündemini meşgul eden Coronavirüsünün tedavisine umut olabilecek bir çalışmaya imza attı. Çin Ulusal Biyoteknoloji Geliştirme Merkezi Müdürü Zhang Xinmin, Japonya tarafından geliştirilen Avigan isimli grip ilacının Coronavirüsü semptomlarını iyileştirdiğini tespit ettiklerini duyurdu. Pekin’de düzenlenen bir basın toplantısında konuşan Zhang, ilacın etkinliğinin ülkedeki iki farklı sağlık kuruluşunun yaptığı klinik çalışmalarda kanıtlandığını belirtti.

HASTALARA UYGULANDI

İlacın Wuhan ve Shenzen şehirlerinde sırasıyla 240 ve 80 kişilik hasta grupları üzerinde denendiğini aktaran Zhang, Coronavirüsü hastalarından Avigan ilacı verilen kişilerin ortalama dört gün içerisinde negatif sonuç verdiğini ifade etti. İlacı kullanmayan hastalarda ise bu sürecin 11 günü bulduğunu kaydeden Zhang, Avigan’ın zatürre başta olmak üzere Coronavirüsü semptomlarını gerilettiğinin ve herhangi bir yan etkisinin olmadığını da vurguladı.

ETKİNLİĞİ KANITLANDI

Aynı zamanda, ilacı kullanan hastaların sağlık koşullarındaki iyileşmenin tıbbi testlerle sabit olduğunu vurgulayan Zhang, ilaç tedavisi uygulanan hastaların % 91’inin akciğer sağlığında iyileşme kaydedildiği müjdesini verdi. İlaç kullanmayan hastalarda ise bu oranın % 62’ye kadar düştüğü belirtildi.

GRİP İLACI OLARAK KULLANILIYOR

Japonya Sağlık Bakanı Katsunobu Kato, daha önce yaptığı açıklamada, etkisinin kanıtlanması durumunda grip için geliştirilen Avigan adlı ilacın Coronavirüsü tedavisinde kullanılabileceğini duyurmuştu. Toyama Chemical Co. Ltd. tarafından grip ilacı olarak geliştirilen Avigan tabletin, daha önce Ebola virüsüne karşı da etki gösterdiği de bilinmektedir.

İLİşKİLİ HABERLER Fırıncılardan Coronavirüse Karşı 'Ekmekte Kağıt Ambalaj Kullanılsın' Çağrısı

Fırıncılardan Coronavirüse Karşı ‘Ekmekte Kağıt Ambalaj Kullanılsın’ Çağrısı

İran'da Coronavirüsten Son 24 Saatte 147 Kişi Öldü

İran’da Coronavirüsten Son 24 Saatte 147 Kişi Öldü

Moldova'da Yeni Tip Coronavirüse Bağlı İlk Can Kaybı

Moldova’da Yeni Tip Coronavirüse Bağlı İlk Can Kaybı

Coronavirüs Besinlerden Bulaşır mı?

Coronavirüs Besinlerden Bulaşır mı?

İLİşKİLİ GALERİLER Gaziantep'te 13 Kişi Coronavirüs Karantinasına Alındı

Gaziantep’te 13 Kişi Coronavirüs Karantinasına Alındı

Ayşe Kökçü Coronavirüs Nedeniyle Stok Yapanlara Tepki Gösterdi

Ayşe Kökçü Coronavirüs Nedeniyle Stok Yapanlara Tepki Gösterdi

Demet Şener Coronavirüse Karşı Tüm Tedbirleri Aldı

Demet Şener Coronavirüse Karşı Tüm Tedbirleri Aldı

Kaya Çilingiroğlu’ndan Coronavirüs Açıklaması

Kaya Çilingiroğlu’ndan Coronavirüs Açıklaması

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.