DOLAR 32,4953
EURO 34,7222
ALTIN 2.407,47
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 19°C
Paz 20°C

Çin’den telefon satışları için umulmayan sonuç Çin telefon satışları deyince akla birçok başarılı şirket geliyor. Buna rağmen China Mobile, yayımladığı…

21.04.2020
A+
A-

Bilindiği üzere Doğu Asya bölgesinin bir numaralı ülkesi, COVID-19 olarak da adlandırılan salgına karşı sıkı önlemler almaya devam ediyor. Bu salgından ilk etkilenen ülke olma özelliğini içeren Çin, iletişim sektöründe tedbirli.

Dünyanın en büyük mobil telekomünikasyon taşıyıcısı China Mobile, irtibat hizmetlerine olan talebin artmasını adi karşıladığını ilan etti. İletişim firmasının yatırımcıları, sonradan yayımlanacak olan bilançolar adına evhamlı.

Çin’in mobil irtibat alanında nasıl olduğunu ortaya belirlemek isteyen mobil telekomünikasyon markası, Corona virüsünün Çin ve irtibat üzerindeki etkilerini özetleyen ve henüz denetlenmemiş olan bir rapor yayımladı.

İlgili rapora göre China Mobile’ın geliri yüzde 2 oranında düşerek 181 milyar RMB’ye (25 milyar dolar) geriledi. Şirketin kâr oranı ise yüzde 0.8’lik bir düşüş ile 23.5 milyar RMB’ye kadar (3.32 milyar dolar) düştü.

Kazanç ve kâr kalemlerinin düşmesine karşın telekom hizmetlerinin yüzde 1.8 oranında büyümesi, birçok kişiyi şaşırtan ilk faktör olarak karşımıza çıkıyor.

China Mobile, COVID-19 yüzünden düşmesi beklenen telefon satışlarını diğer satışlar ile birlikte değerlendirdi. Beklenmedik durum olarak adlandırılan faktör ise ayrıca akıllı telefonların hem de öteki ürünlerin sebep olduğu toplam düşüş oranı oldu.

İnternette paylaşılan dokümana tarafından zeki telefonların satışı için yapılan kontratlar ile nesnelerin interneti için hazırlanan projeler, ne eyvah oysa Çin’de toplam yüzde 34.9’luk bir düşüse sebep oldu. Bu düşüse aksesuarlar da dahil edildi.

Kısa mesaj servisi (SMS) kullanımında ise yıllık yüzde 45.4’lük bir artma görüldü. Bu Nedenle bir kez daha Corona virüsünün insanları ne değin çok zeki telefon kullanımı için zorladığına tanıklık etmiş olduk.

Zeki telefonlardaki internet kullanımını da hesaplayan şirket, bu alanda aylık yüzde 43.4’lük bir artış yaşandığını söyledi ve kullanıcı başına 8.3 GB’lık bir verinin kullanıldığını açıklama etti.

661.4 milyar dakikalık ses trafiği elde edildi!

Raporun garip kısımlarından biri ise China Mobile’ın ağlarında biriken 661.4 milyarlık ses trafiği oldu. Epeyce şaşırtıcı olan bu istatistik bilimi, gerçi, yıllık bazda yüzde 16.3’lük bir düşüşün olduğunu gösteriyor.

Toplam tip sayısında yüzde 3.9’luk bir düşüşün olduğunu belirten Çinli telekomünikasyon devi, her şeye rağmen ümitli. Yetkililer, maliyetleri eksilmek ve verimliliği çoğaltmak için önlemler almaya devam edeceklerini belirtti.

Yeni kazanç kaynakları oluşturmaya çalışan China Mobile’ın masrafları nasıl azaltacağı büyük bir soru işareti olarak karşımıza çıkıyor. Sizce elde edilen bu istatistikler neyi özetliyor? Corona virüsünün negatif etkileri sürmeye devam eder mi?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.