DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

Çin’de Devlete Ait İlaç Firması Kovid-19 Aşı Rezervasyonlarına Başladı

16.10.2020
A+
A-

Çin’in resmi yayın organlarından biri olan Global Times’ın haberine göre, Sinopharm, geliştirmekte olduğu koronavirüs aşısı kapsamında online rezervasyonlarını başlattı.

Sinopharm’ın Kovid-19 aşısı rezervasyonlarında öncelik Kasım-Ocak aylarında yurt dışına seyahat edecek olan öğrencilere verildi. Denizaşırı görevlerde olan kamu personeli ve salgınla mücadelede ön saflarda yer alan sağlık çalışanları ‘acil kullanma’ hakkına sahip olacak.

Ülke basınında yer alan haberlere göre, 70 binden fazla kişi Kovid-19 aşısı için rezervasyon yaptırdı. Sinopharm’ın aşı çalışmalarında önceliği salgının patlak verdiği Vuhan ve başkent Pekin’e vereceği belirtiliyor.

Sinopharm’a göre 125 ülkede örnek gruplarını kapsayan faz 3 deneme testlerinde iki aşı çalışması olan şirket, 22 Temmuz’da aşının acil kullanımı için onay aldı.

Çin’de Sinopharm, Sinovac ve CanSino gibi kamuya ait olan ilaç şirketleri, Çin Askeri Tıp Akademisi, Vuhan Viroloji Enstitüsü, Pekin Biyolojik Ürünler Enstitüsü gibi kurumlar ile iş birliğinde aşı çalışmaları yürütmekte.

SinoVac’ın geliştirdiği CoronaVac’ın dışında Sinopharm’ın Vuhan Viroloji Enstitüsü ve Pekin Biyolojik Ürünler Enstitüsü ile geliştirdiği iki aşı adayı en fazla umut bağlanan çalışmalar arasında yer alıyor.

İLİşKİLİ HABERLER Koronavirüse Karşı Kitlesel Test Kararı Alındı

Koronavirüse Karşı Kitlesel Test Kararı Alındı

Koronavirüse Yakalanmak İçin Gönüllüler

Koronavirüse Yakalanmak İçin Gönüllüler

İkinci Kez Kovid-19'a Yakalanan Kişi Hastalığı Daha Şiddetli Geçirdi

İkinci Kez Kovid-19’a Yakalanan Kişi Hastalığı Daha Şiddetli Geçirdi

İLİşKİLİ GALERİLER Türkiye'de Koronavirüs Son Durum

Türkiye’de Koronavirüs Son Durum

Trey Songz Koronavirüse Yakalandı

Trey Songz Koronavirüse Yakalandı

Chanel Defilesinde Koronavirüs Unutuldu

Chanel Defilesinde Koronavirüs Unutuldu

Koronavirüsü Yenen Nihat Hatipoğlu Yaşadıklarını Anlattı

Koronavirüsü Yenen Nihat Hatipoğlu Yaşadıklarını Anlattı

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.