DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Çin’de Chikungunya Virüsü Vakaları 7 Bini Aştı

Çin’de Chikungunya virüsü vakaları 7 bini aştı. Güncel durum, etkiler ve alınan önlemler hakkında detaylı bilgi için okuyun.

06.08.2025
A+
A-

Çin’de son zamanlarda ortaya çıkan ve hızla yayılan ‘chikungunya’ virüsü, özellikle Güney Çin bölgesinde ciddi bir sağlık sorunu haline gelmiş durumda. Yetkililerin yaptığı açıklamalara göre, son bir ay içerisinde 7 binden fazla vaka tespit edilmiştir. Bu vakaların büyük bir kısmı, Guangdong eyaletinin Foshan şehrinde yoğunlaşmış olup, bölgedeki halk sağlığı uzmanlarını alarma geçirmiştir.

Vaka sayısındaki hızlı artış nedeniyle, Çin hükümeti ve yerel sağlık yetkilileri kapsamlı önlemler almaya başlamış ve enfekte kişileri hastanede karantinaya alarak detaylı testler yapmaktadır. Ayrıca, enfektif sivrisineklerle temasın azaltılması ve bölgedeki sivrisinek popülasyonunun kontrol altına alınması amacıyla çeşitli mücadele programları devreye sokulmuştur. Bu önlemler kapsamında, Guangdong’daki en az 12 şehirde vaka teyit edilmiştir ve sağlık otoriteleri durumu yakından takip etmektedir. Çocuklar ve yaşlılar gibi risk altındaki grupların korunmasına öncelik verilerek, toplum genelinde farkındalık artırılmaya çalışılmaktadır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.