DOLAR 32,5882
EURO 34,7786
ALTIN 2.505,69
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Çin, Tesla Otomobillerin Askeri Üs Yakınlarında Bulunmasını Yasakladı

20.03.2021
A+
A-

Elektrikli otomobil devi Tesla, bugün Çin tarafından alınan bir kararla gündeme geldi. Çin hükümeti, Tesla otomobillerin askeri üs bölgelerine yakın herhangi bir yerde bulunamayacağını açıkladı. Bu kararın nedeniyse tahmin edilebileceği gibi güvenlik endişeleri.

Bloomberg’e göre “Çin, dünyanın en büyük elektrikli araç üreticisinin arabaların yerleşik kameraları aracılığıyla Çin hükümetinin göremeyeceği veya kontrol edemeyeceği şekilde hassas veriler topladığından endişe ediyor.” Bunun sonucunda da Çin hükümeti, Tesla’yı askeri üs bölgesinden uzak tutmak için bu karara imza atıyor.

Tesla büyük bir tehlikeyle karşı karşıya:

çin

Çin’in Tesla’ya yönelik böyle bir karar vermiş olmasıysa şirket için oldukça kötü bir anlam ifade ediyor. Çin, dünyanın en büyük elektrikli otomobil tüketicisi konumunda yer alıyor ve Tesla da Çin’de fazlasıyla aktif bir şekilde rol oynuyor. Fakat Çinli kullanıcıların desteğinin azalmasıyla Tesla, piyasadaki hakimiyetini kaybetmekle karşı karşıya kalabilir.

Şu anda Çin hükümeti, yalnızca doğrudan askeri üsleriyle ilişkili olası güvenlik ihlallerini engellemeye yönelik adım attı. Çin’i takip eden farklı ülkeler de olduğu takdirde Tesla, yıkıcı bir darbeye maruz kalabilir. Bunun yanı sıra Çin, Tesla otomobillerine uyguladığı ilk yasağı önümüzdeki süreçte genişletebilir.

Tesla CEO’su Elon Musk, Çin’in aldığı kararın ardından sessiz kalmadı. Elon Musk, Çinli bir forumda yaptığı açıklamada “Tesla, Çin’de veya herhangi bir yerde casusluk yapmak için araba kullanırsa kapatılır” ifadesini kullandı. Ardından dünyanın en büyük iki ekonomisi arasında karşılıklı güvenin artırılması için çağrıda bulundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.