DOLAR 32,3752
EURO 35,0539
ALTIN 2.326,91
BIST 9.118,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Çin, ilk yerli uçak gemisini test etmeye başladı!

13.05.2018
A+
A-

Çin devlet şirketi China Shipbuilding Industry Corp. (CSIC) tarafından üretilen uçak gemisi, 001A sınıfı içerisinde yer alıyor.  Yaklaşık 50 bin ton ağırlığında, 315 metre uzunluğunda ve 75 metre genişliğindeki Type-001A’da uzun pistler yerine, yukarı doğru eğimli olan pistler yer alıyor. Bu sayede uçakların havalanması daha kolay bir şekilde gerçekleşebiliyor.

 

40 civarında J-15 savaş jeti kapasitesi olan uçak gemisinin testlerinde şimdilik hava araçları ve silah sistemleri yer almayacak. İlk defa denizde test edilen geminin 6 ay boyunca bu şekilde test edilmesi bekleniyor. 2020 yılında ise geminin tamamen Çin’in ordusunun envanterine dahil olacağı söyleniyor.

Her yıl yüz milyar doların üzerinde savunma bütçesi ayıran Çin, nükleer yakıtlı uçak gemisi geliştirmeyi de hedefliyor. Uçak gemisinin, Çin’in yanı sıra yalnızca 6 ülkenin ordu envanterinde olduğunu da belirtelim.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.