DOLAR 32,1818
EURO 34,9433
ALTIN 2.506,98
BIST 10.895,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Açık
İstanbul
25°C
Açık
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 22°C
Cts 22°C

Cildin Su Kaybetmesini Önlemek İçin

26.06.2020
A+
A-

SU CİLDİMİZ İÇİN NIÇIN BU KADAR ÖNEMLİDİR?

Cilt, bir insanın fiziki özelliklerini ve tüm metabolizma sistemini kaplayan kayda değer bir yapıdır. Cildin, ‘hipodermis’ denilen üst dokusunun aşağıda, ‘epidermis’ ve ‘dermis’ denilen katmanlar bulunur. Kan dolaşım hızı cildin görüntüsüyle birlikte, işleyişini de etkiler. Kan plazmalarının %90’ı sudan oluşmaktadır. Bu yüzden, su cildimizin olmazsa olmazlarından biridir.

CİLDİMİZ NEDEN SU KAYBEDER?

Cilt nefes bölge bir organizmadır; sahip olduğu gözenekler baştan sona her türlü uyarıdan hızla etkilenir. Günümüzde çoğalan sosyal yaşam, ona da büyük zararlar verir. Sokakta maruz kaldığımız egzozdan iş yerlerimizdeki manyetik enerjiye, girdiğimiz ortamlardan kullandığımız malzemelere değin her şey cildimizde tesir bırakır. Hava sıcaklıkları, radyasyon, içki-sigara tüketimi, beslenme biçimleri, kalıtımsal faktörler, hormonlar ve uyku düzeni de onu doğrudan etkiler. Terleme, idrara çıkma gibi durumlarda da su kaybı sürdürülür.

Cildin Su Kaybetmesini Önlemek İçin, tüm bu faktörleri dikkate alarak bir yaşam standardı tutturmaya kastetmek gerekir. Çünkü, yaşlandıkça, cildimiz daha pozitif su kaybeder. 25 yaşı takiben; orta ve ileri yaş sürecine girişte, bu kayıplar yüksek derecelere ulaşmaya başlar. Hücreler eskisi gibi işlevsel olamadıkları, vücuttaki ritim ve elastikiyet oranı da değişmeye başladığı için, su kaybı da giderek fazlalaşır. Tıp dilinde ‘dehidrasyon’ şeklinde geçen mevcut kayıp, kallojenin, elastinin de azalmasıyla sarkan vücudun kırışmasına sebebiyet verir.

CİLDİMİZİN SU KAYBETMEMESİ ADINA NELER YAPABİLİRİZ?

Cildin Su Kaybetmesini Önlemek İçin, yaş da hesaba katılarak, karoser ritminin mükemmel peşine düşüp takip edilmesi gerekir. Verilen kimi sinyaller, sahiden su ihtiyacı duyulduğun da göstergeleridir. Öncelikli olarak, ağız kuruluğu varsa, bu, vücudun su ihtiyacına dair önemli bir işarettir. Derinin kuruması, koyu dışkılama, ağız kokusu, baş ağrısı, halsizlik gibi durumlar da ilgili belirtiler aralarında görülebilir.

Cildin su kaybetmesi karşı, bunun için su takviyesi gerçekleştirmek uygun olacaktır. Günde sıradan 1-2 lt. su içmek, terle atılan sıvıların dengesinin sağlanmasına yol açacaktır.

Magnezyum içerikli gıdaların tüketilmesi de su kaybını önlemeye asistan olacaktır. Magnezyum eczaneden takviye biçiminde alınacağı gibi, kimi gıdalarda da oldukça çok bulunur. Başta kabak çekirdeği elde etmek üzere, ıspanak, avokado, ceviz gibi ürünler de tüketilebilir.

Omega 3 takviyesi yapmak da mühimdir. Yukarıda saydığımız besinlerle birlikte, soya fasulyesi, balık ürünleri de afiyet açısından kullanılabilir.

Çay, kahve, alkol tüketimine de dikkatli olmak, su kaybını durdurmak namına faydalı olacaktır. Bu gibi içecekler yüksek kafein içerdiklerinden, vücuttaki suyu tutamazlar.

Jurnal yaşamda tuz kullanımına da itina gösterilmelidir. Aşırı tuz tüketimi vücuttaki suyun emilimini azaltmakta, kanın sızıntı hızını zayıflatmaktadır.

Cildin Su Kaybetmesini Durdurmak İçin, en esas unsurlardan biri, önlemleri mümkün olduğunca erken yaşlarda almanın gerekliliğidir. Kaliteli bir yaşam alanı, iyi bir besin pratiği ve düzenli bir bakım periyodu ne değin erken yaşlarda edinilirse, yaşam standardı da ilerisi için öyle neşelendirici ülkü kazanç. Yaşlanmak doğrusu, doğumla başlayan bir sürecin ileriye dürüst gerilemesidir.

İLİşKİLİ HABERLER Anti Aging Cilt Bakımı Nedir?

Anti Aging Cilt Bakımı Nedir?

Otuzlu Yaşlarda Cilt Bakımı Nasıl Olmalı?

Otuzlu Yaşlarda Deri Bakımı Nasıl Olmalı?

Sirke İle Cilt Bakımı

Sirke İle Cilt Bakımı

 Menopozda Cilt Bakımı

Menopozda Cilt Bakımı

İLİşKİLİ GALERİLER Sabahları Cilt Bakım Rutininiz Olmalı

Sabahları Cilt Bakım Rutininiz Olmalı

Meyve Kabukları İle Yapabileceğiniz Cilt Bakımları

Meyve Kabukları İle Yapabileceğiniz Cilt Bakımları

Yağlı Cilt Bakımı Nasıl Yapılmalı

Yağlı Deri Bakımı Nasıl Yapılmalı

Bitkisel Yağlar ile Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Nebati Yağlar ile Deri Bakımı Nasıl Yapılır?

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.