DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Chughtai Sanat Ödülleri İstanbul’da Ödülleri ve Dostluk Vurgusu

Chughtai Sanat Ödülleri İstanbul’da ödüller ve dostluk vurgusu: sanatı buluşturan, ilham veren bir geceye davet.

19.09.2025
A+
A-

Pakistan Büyükelçiliği ile Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde düzenlenen Chughtai Sanat Ödülleri bu yıl İstanbul’da sahiplerini buldu. Pakistanlı sanatçı Abdurrahman Chughtai anısına her yıl farklı bir ilde gerçekleştirilen yarışmada, İstanbul’daki lise öğrencileri “Pakistan-Türkiye: Tek Millet İki Devlet” temasıyla yarıştı ve ödüller törenin ana gündemini oluşturdu.

Jüri değerlendirmesi sonucunda dereceye girenler arasına birincilik, ikincilik ve üçüncülüğün yanı sıra üç kişiye “yetişen sanatçı” mansiyon ödülü verildi. Kazanan öğrenciler altınla ödüllendirildi. Önceki yıllarda Ankara, Konya, Bursa, Bitlis, İzmir ve Adana’da düzenlenen yarışma, bu yıl da iki ülke arasındaki dostluk ve kardeşliği öne çıkardı.

Törene Pakistan Büyükelçisi Dr. Yousaf Junaid, İstanbul Vali Yardımcısı Mehmet Sülün, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür, Fatih Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Durhan ile öğretmenler, öğrenciler ve davetliler katıldı. Komisyon başkanlığını Latif Demirkaya’nın yaptığı kurulda Deniz Orbey, Aydan Akbay ve Berrin Özkan gibi isimler de yer aldı.

“PAKİSTAN’LA İLİŞKİMİZ SIRADAN BİR DİPLOMATİK İLİŞKİ DEĞİL” Tören sırasında İstanbul Vali Yardımcısı Mehmet Sülün, Pakistan ile Türkiye arasındaki bağın sadece resmi ilişkilerle sınırlı olmadığını, her zaman yan yana durulduğunu vurguladı. “Milli Mücadele yıllarında Anadolu’daki analarımızla Pakistan’daki analarımız arasındaki dayanışmanın hatırası bu dayanışmayı bugün de güçlendirmektedir. Bu eserler, iki halkın ortak hafızasının bir yansımasıdır.” dedi.

“SANAT, KALBİN LİSANIDIR” İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür ise konuşmasında 2025-2026 eğitim-öğretim yılını selamlayarak, sanatın ve ahlaki değerlerin önemine dikkat çekti. “Asıl ödül, çocuklarımızın çizgilerinde kardeşliğin yeni bir ifadesini görmektir. Sanat, kalbin lisanıdır; güzellik hakikatin tebessümüyle buluşur.” ifadelerini kullandı.

KAZANAN YARIŞMACILAR

1. Elif Züheyla Atayşen (Mehmet Tekiralp Anadolu Lisesi) – 97 puan

2. Zeynep Akcan (Sancaktepe Şehit Yüzbaşı Yusuf Kenan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi) – 92 puan

3. Ela Yıldan (Bakırköy Göksel Baktagir Güzel Sanatlar Lisesi) – 85 puan

Yükselen Sanatçı Ödülleri
Sara Almuhamed Ali (Sultangazi Bahattin Yıldız Anadolu Lisesi) – 80 puan
Zehra Asya Keskin (Çatalca Fen Lisesi) – 75 puan
Sırda Al Muntaha Aarach (Sultangazi Bahattin Yıldız Anadolu Lisesi) – 70 puan

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.