DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C

Chrome OS, 10. Yaşını Yeni Tasarım ve Özelliklerle Kutluyor

09.03.2021
A+
A-

Google’ın Chrome OS işletim sistemini ilk yayınladığı dönemden bu yana 10 yıl geçmiş Chrome OS günden güne gelişen ve yenilenen yapısıyla popülerliğini gitgide artırıyor. Chrome OS 89’la beraber yeni birçok özelliğe erişim sağlıyor olacaksınız. Chromebook’lar da kullanıma sunulan özellikler Android cihazlarla tam senkron çalışmayı sağlayacak.

Duyurulan özelliklerin birçoğu geçtiğimiz beta sürümde gösterilmişti. Canlı ortamda yayına alınan özellikler artık stabil olarak hayatımıza girmiş durumda. Beta ortamda uzun zamandır geliştirilen bu özelliklerin birkaçını sizlerle paylaşmak istiyoruz. Özellikle “Telefon Merkezi” uygulamasıyla telefonunuzu  “PC” ortamından kullanabilir olacaksınız.

Chrome OS’in 10. yıl güncellemeleri

Chrome OS 10.Yıl Güncellemesi

Telefon merkezi uygulamasını bir önceki paragrafımızda kısaca bahsetmiştik. Detaylandıracak olursak, Android telefonunuzu Chromebook’la eşleyerek sms görüntüleyip gönderebilir, telefonun pil ömrünü ve cep telefonu sinyal durumunuzu takip edebilirsiniz. Yine telefonunuzu çaldırmak için Chromebook’u kullanabileceksiniz. Wi-Fi senkronizasyonu özelliği yine yeni eklenen özellikler içinde yer alıyor. Wi-Fi senkronizasyonu sayesinde güvenli ağlara Google Mail özelliğinizle otomatik bağlanabilir olacaksınız. Hızlı ayarlar seçeneği de uzun zamandır beklenen bir özellikti. Hızlı bir şekilde ekran görüntüsü, video kaydı gibi ekran yakalama özellikleri buraya eklendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.