DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Yağmurlu
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

CHP’li Özel’den üzüm fiyatına eleştiri

18.09.2019
A+
A-

CHP’li Özgür Özel, Salihli ilçesindeki üzüm üreticileriyle bir araya geldi. Özel, CHP Manisa milletvekilleri Bekir Başevirgen ve Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu ile CHP Salihli İlçe Başkanı İsmet Kocabıyık ve Ziraat Odası Başkanı Cem Yalvaç ile birlikte TARİŞ ve Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) üzüm alım noktasını ziyaret etti. Üzümün kilo fiyatının 10 liranın altına düşmesini eleştiren Özel, şunları kaydetti:

1 ay önce üzümün fiyatı 12-13 lirayken ve o fiyat çiftçiyi tatmin edebilecek fiyatken, Tarım Bakanı hemşehrimiz Bekir Pakdemirli geldi ve dedi ki, ‘Üzümün fiyatı 10 TL’nin altına düşmeyecek’. 12 TL’den işlem gören üzüme, 10 TL’leri telaffuz edince, fiyatlar gerilemeye başladı. TARİŞ, kendi üyesine taahhüdü oranında sahip çıkmaya çalışıyor ama üzüm üreticisinde panik var. Çiftçinin elinde altın var ama bazı uyanıklar bu altını ucuza kapatmak için piyasada panik yaratıyorlar. Bakanın sözünü tutması gereken yer, TMO. Bakan 1 ay önce dedi ki ’10 TL’nin altında üzüm olmayacak.’ Bakan bunu dediğinde üzüm zaten 12 TL’ydi. Birden fiyatlar geriledi. Verilen fiyat, bakanın sözünün 2 TL aşağısında. Bakan, bugün utanmadan sıkılmadan Türkiye’nin dört bir yanında geziyorsa, ona hemşehrilerine verdiği sözü hatırlatıyoruz. ’10 TL’nin altında üzüm olmayacak’ dedin, bugün sana bağlı çalışan TMO, 8 TL’den üzüm alıyor. TMO verdiği sözün gereği fiyatları yukarı çekmezse, bu Bakan bir daha Manisa’ya gelemez, vatandaşın yüzüne bakamaz. Biz bu Bakan’a Manisa’yı da Meclis’i de, katıldığı toplantıları da dar ederiz.”



Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.