Nevşehir Aşevi’nin Resmi Açılışı Yapıldı
Nevşehir Aşevi’nin resmi açılışı gerçekleştirildi. Yeni sosyal hizmet projesi ile ihtiyaç sahiplerine destek sağlanacak.
Nevşehir Aşevi’nin Resmi Açılışı Gerçekleşti
Nevşehir Valiliği ve Vakıflar Genel Müdürlüğü iş birliğiyle 1 Mart’ta Tarihi Damat İbrahim Paşa Külliyesi’nde hizmet vermeye başlayan Nevşehir Aşevi’nin resmi açılışı yapıldı. Açılış programına Nevşehir Valisi Ali Fidan ile Türk Kızılay Genel Başkan Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz katıldı.
Açılışta konuşan Yılmaz, Ramazan boyunca günde bin kişilik sıcak yemek dağıtımı yapılan aşevinin önemine vurgu yaparak şunları söyledi: “Aşevleri bizim için 2025 yılında strateji planımızda en öne koyduğumuz projelerimizin başında geliyor. Türk Kızılay, herhangi bir afet durumunda kapasitesini harekete geçirebilecek altyapısını genişletme görevine sahiptir. Kültür ve geleneklerimizde aşevi, insanların bir araya gelerek adak kurbanlarını kestiği, çiftçilerin öşür verdiği bir merkez konumundadır. 81 ildeki tüm şubelerimizde aşevi açmayı hedefliyoruz. Toplumumuzun yaş ortalaması artıyor. Sağlık sistemimizin gelişmesiyle birlikte daha uzun yaşıyoruz. Bu bağlamda aşevlerini, büyüklerimizin kapılarını çalma şeklinde konumlandırıyorum. Aşevleri, bizim için el ile veren el arasında bir iyilik köprüsüdür.”
Nevşehir Valisi Ali Fidan ise açılışta yaptığı konuşmada, “Nevşehir Valiliğimizin himayesinde, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız ile Vakıflar Genel Müdürlüğü ve elbette Kızılay’ımızın iş birliği ile gerçekleştirildi. Bundan sonra da bu kurumlarımızın iş birliği ile faaliyetlerimiz devam edecektir. Burada, afet durumlarında da etkin bir şekilde hizmet verilecektir. Yıl boyunca her gün ihtiyaç sahiplerinin evlerine yemek götürülecek ve kapıları çalınarak halleri hatırları sorulacaktır. Allah korusun, olağanüstü bir afet durumunda da ihtiyaçların giderilmesi yönünde faaliyet gösterecektir. Burada pişen her bir lokma, birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışmanın nişanesi olacaktır. Ramazan ayında burada yemek pişirme faaliyetleri gece saatlerinde başladı ve neredeyse 15 saat boyunca mesai yapıldı. Bu çabalar, amel defterini kapatmayacak güzel hayırlardır.”