DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

CHP Bursa Milletvekili Kayıhan Pala’nın Cezaevi ve Uşak Temasları

CHP Bursa Milletvekili Kayıhan Pala’nın cezaevi ve Uşak temaslarına dair detaylar, gelişmeler ve güncel bilgiler bu içerikte.

17.07.2025
A+
A-

Cezaevlerindeki Kapasite ve Sağlık Sorunları

CHP Bursa Milletvekili Kayıhan Pala, ülkemizdeki cezaevlerinin fiziki altyapısında yaşanan büyük sıkıntılara dikkat çekerek, kapasite aşımı nedeniyle ortaya çıkan ciddi sorunları gündeme getirdi. Özellikle, 24 yataklı koğuşlarda 59 tutuklu ve hükümlü bulunmasının, yaşam koşullarını olumsuz etkilediğine vurgu yaptı. Bu durumun, mahkumların dönüşümlü olarak uyumak zorunda kalmalarına neden olduğunu belirtti.

Pala, yaptığı açıklamada, cezaevlerindeki sağlık ve altyapı sorunlarının yanı sıra, tutuklu ve hükümlülerin temel haklarından olan sağlık hizmetlerine erişimde yaşanan aksaklıkları da ele aldı. Sağlık haklarının gasp edildiğine dikkat çekerek, bazı tutukluların sağlık sorunlarının dikkate alınmadığını ve gerekli tıbbi bakıma ulaşmakta güçlük çektiklerini vurguladı.

Cezaevlerindeki Sağlık ve Güvenlik Durumu

  • Cezaevleri ziyaretleri sırasında, bir hükümlünün üç haftadır revire çıkmayı beklediği bilgisi edinildi.
  • Bir başka hükümlünün, kronik hastalığına rağmen ilaçlarını düzenli alamadığı tespit edildi.
  • Meclis’e soru önergesi verdiklerini ancak, somut ve detaylı yanıtlar alamadıklarını ifade etti.

Pala, mevzuata göre her tutuklu ve hükümlünün yılda en az bir kez sağlık kontrolünden geçmesi gerektiğini hatırlatarak, 400 binden fazla tutuklu ve hükümlünün düzenli sağlık hizmeti alamamasının ciddi bir sorun olduğunu dile getirdi.

Altyapı ve Kapasite Problemleri

Cezaevlerindeki fiziki kapasitenin yetersizliği, çok sayıda tutuklunun yaşam koşullarını olumsuz etkiliyor. Pala, bu durumun kapasite aşımı nedeniyle ciddi sorunlar doğurduğunu belirterek, özellikle 24 yataklı koğuşlarda 59 kişinin kalmasının, hijyen ve güvenlik açısından büyük riskler taşıdığını söyledi.

Uşak’taki Güncel Durum ve Talepler

Öte yandan, CHP Uşak Milletvekili Ali Karaoba, Uşak’ta yaşanan bazı önemli sorunları dile getirdi. Dumlupınar Zafer Anıtı’nın ışıklandırılmadığını ve bayrağın direkte indirildiğini iddia ederek, vatandaşlardan gelen yoğun şikayetler üzerine bu durumu gündeme taşıdı.

Karaoba, ayrıca, Uşak’ın su sorununa dikkat çekerek, bu temel altyapı probleminin en kısa zamanda çözülmesi gerektiğinin altını çizdi.

Sonuç ve Talepler

Her iki milletvekili de, cezaevlerinin altyapısal sorunlarının çözümüne öncelik verilmesi, sağlık hizmetlerinin geliştirilmesi ve yerel yönetimlerin vatandaşların temel ihtiyaçlarına cevap vermesi çağrısında bulundu. Halkın yaşam kalitesini yükseltmek ve temel haklarını güvence altına almak adına, bu sorunların ivedilikle çözülmesi gerektiği vurgulandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.