DOLAR 32,3697
EURO 34,9815
ALTIN 2.326,16
BIST 9.090,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 19°C

Chia Tohumu Nasıl Tüketilmelidir? Chia Tohumunun Faydaları Nelerdir?

08.03.2020
A+
A-

Chia tohumu zayıflamak isteyenlerin son dönemlerde sıklıkla kullandığı bir besin olarak karşımıza çıkıyor. Güney Amerika’da yetişen bir tür adaçayı olan ‘Salvia Hispanica’, tüm dünyada Chia bitkisi olarak tanınıyor. Bu bitkinin tohumları ise Chia tohumu olarak satılıyor. Özellikle birçok gıda ile beraber tüketilmesi de onu kolaylıkla tariflere eklemeye olanak sağlıyor. En yaygın kullanım şekli ise yulaf ezmesi, yoğurt, salata, meyve karışımları ve smoothie gibi içeceklere ilave edilmesi şeklindedir. Chia tohumu çiğ olarak da tüketilebilir. Aynı zamanda çorba ve soslar üzerine eklenerek de tariflerde yer verilebilir.Chia tohumunu süt, çay ve kahve gibi içeceklere de ilave ederek tüketmeniz mümkün.

GÜNLÜK CHIA TÜKETİMİ NE KADAR OLMALIDIR?

Günlük olarak 1-2 yemek kaşığı chia tohumu tüketmek, gün içerisinde kişinin alması gereken miktarı karşılayacaktır. Gün içinde bu tohumu tükettikten sonra kullanımı artırmanın zarar verici etkisi olabilir. Hamileler için kullanılması uygun değildir fakat eğer tüketilmek isteniyorsa doktora danışılmalıdır.

CHIA TOHUMUNUN FAYDALARI NELERDİR?

Chia tohumu, bol miktarda Omega-3 içermektedir. Chia tohumu, vücudun ihtiyacı kadar olacak şekilde düzenli tüketildiğinde metabolizmaya önemli faydalar sağlar. Bu besinin 28 gramında günlük protein ihtiyacının ’unu karşılayacak kadar protein vardır. Kişiye tokluk hissi sağlar. Chia, uyku düzenine yardımcı olur ve psikolojik olarak iyi hissetmenizi sağlar. İçerdiği yüksek lif oranı sayesinde sindirim sistemine faydalıdır. 28 gram Chia tohumu, günlük kalsiyum ihtiyacının ’ini karşılayarak kemik ve diş sağlığı için de etkilidir. Karın bölgesindeki yağları yakmaya yardımcıdır. Vücudun vitamin ve mineral ihtiyacını karşılar.

İLİşKİLİ HABERLER Chia Tohumlu Omlet Tarifi

Chia Tohumlu Omlet Tarifi

Chia Tohumlu Salata

Chia Tohumlu Salata

Tavada Chia tohumlu Yumurta tarifi

Tavada Chia tohumlu Yumurta tarifi

Enfes Bir Atıştırmalık: Chia Pudingi Tarifi!

Enfes Bir Atıştırmalık: Chia Pudingi Tarifi!

İLİşKİLİ GALERİLER Chia Tohumunu Tüketmek İçin Öneriler

Chia Tohumunu Tüketmek İçin Öneriler

Ara Öğünler İçin 6 Sağlıklı Besin Önerisi!

Ara Öğünler İçin 6 Sağlıklı Besin Önerisi!

Her Gün Chia Tohumu Yerseniz Vücudunuza Ne Olacak Şeyler

Her Gün Chia Tohumu Yerseniz Vücudunuza Ne Olacak Şeyler

Besin Değeri En Yüksek 7 Gıda

Besin Değeri En Yüksek 7 Gıda

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.