DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C

Ceyda Düvenci’nin konuğu Somer Sivrioğlu: Basit tarifler içeren bir kitap yazmak istiyorum

NTV ekranlarında yayınlanan Bambaşka Sohbetler programına MasterChef’in jüri üyelerinden Somer Sivrioğlu konuk oldu. Ünlü isim, kitap yazmak istediğini açıkladı.

29.01.2024
A+
A-

Ceyda Düvenci’nin sunumuyla NTV ekranlarında izleyiciyle buluşan “Bambaşka Sohbetler” programının konuğu Şef Somer Sivrioğlu oldu.

Somer Sivrioğlu, Ceyda Düvenci’nin “Sert bir şef olmayı siz kendiniz mi seçiyorsunuz?” sorusuna “Başlarken öyle başladım ama benimki biraz daha güvensizlikten geliyor. Zaten psikolojik şiddet de her türlü şiddet de güvensizlikten ve özgüven eksikliğinden gelir. Kendinize güvendiğiniz zaman bağırmana gerek yok ki çok daha rahat kendinizi ifade edebilirsiniz. Biraz da işte o bulunduğumuz ortamın verdiği stresle de ama ben onu artık bahane olarak görüyorum ve o tip şeflerin de yavaş yavaş zaten piyasadan azaldığını, silinmeye başladığını görüyoruz. Çünkü Z jenerasyonla çalışıyoruz şimdi. Bağıramazsın onlara yani onlar süper çocuklar, bağırarak bizim gibi onlara davranamazsınız, bağırsanız hemen gider. Avustralya’da da böyle burada da böyle” yanıtını verdi.

“AŞÇILIĞIM SONRADAN GELDİ”

Aşçı olma fikrinin çocukluktan gelmediğini belirten Somer Sivrioğlu, “Aslında benim şefliğim biraz daha sonradan geldi daha doğrusu aşçılığım sonradan geldi. Bilkent Üniversitesi’nden Turizm Otel İşletmeciliği mezunuyum. Daha sonra annemle bir restoran bar işlettik ondan sonra onlar tamamen artık o işlerden sıyrılıp Bodrum’a yerleşme kararı alınca ben de ortada kaldım açıkçası. Ne yapacağım ben şimdi dedim, bir sürü arkadaşımla yurt dışına gitmişti okulu bitirir bitirmez, dedim ki ben de gideyim bari, Avustralya’ya gittim. Hayatımın en derin yalnızlığını orada yaşadım çünkü hiç kimseyi tanımıyorsun bambaşka bir kültür” dedi.

“MUTFAĞIMIZIN PAZARLAMASINI İYİ YAPAMIYORUZ”

Somer Sivrioğlu, Ceyda Düvenci’nin “En çok konuşulması gereken mutfaklardan biriyiz tüm dünyada neden konuşulmuyor?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Pazarlamasını iyi yapamıyoruz. Bizim mutfağımız yurt dışında göçmen mutfağı olarak biliniyor. Buradaki tecrübelerini ve işlerini yurt dışında yapamayan pek çok gurbetçi vatandaşımız dönercilik gibi, kebapçılık gibi işlere giriyor çünkü daha kolay. Takıyorsun, kesiyorsun, ekmeğin hazır geliyor, salatanı koyuyorsun veriyorsun.”

“BİR KİTAP YAZMAK İSTİYORUM AMA ZAMANIM YOK”

Kitap yazmak istediğini belirten Sivrioğlu, “20 yaşında hiç yemek yapmamış birinin alıp yemek yapmaya başlayabileceği bir kitap yazmak istiyorum. Basit yemekler, basit tarifler ama her şeyin püf noktasıyla; pilav nasıl yapılır, çorba nasıl kaynatılır, terbiye nasıl tutulur onları anlatan bir kitap yazmak istiyorum ama zamanım yok sadece” dedi.

NTV

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.