DOLAR 32,3698
EURO 34,7591
ALTIN 2.398,08
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

CES 2018’de neler tanıtılacak?

06.01.2018
A+
A-

Akıllı telefonlar, hiç şüphesiz ki CES 2018 fuarında karşımıza çıkacak olan ürün gamından sadece bir tanesi. Birçok farklı markanın yeni amiral gemisi telefonlarında kullandığı Snapdragon 845 işlemcili akıllı telefonlar, vitrinlerde kendini gösterecek.

Geçmiş yıllardaki aktifliği göz önünde bulundurularak; Sony’nin Snapdragon 845 işlemcili akıllı telefonlarını CES 2018 fuarında tanıtacağı iddia ediliyordu. Lakin yakın bir zamanda çıkan bir başka iddia, firmanın üst seviye telefonlarını MVC 2018 fuarında tanıtacağı yönünde.

Bir başka yalanlanan iddia ise, Samsung Galaxy S9 Plus ile ilgili. S9 Plus’ın fuarda tanıtılacağı iddia edilirken, bir başka iddia telefonun Şubat ayındaki MVC 2018 fuarında tanıtılacağını söylüyor.

Huawei’nin de Mate 10’un yanı sıra MediaPad M5 tabletiyle fuarda olacağı söyleniyor. Her ne kadar popülerliği kaybetmiş olsa da,firmalar tabletlerin kullanım alanlarını farklı alanlara çekerek satışlarını yükseltmeyi hedefliyor.

Öte yandan, amiral gemisi telefonların yanı sıra markaların daha uygun bütçeli akıllı telefonlar çözümleri de fuarda beklenenler arasında.

Son olarak, mobil bağlantı teknolojileri de bu fuarda oldukça önem taşıyor. 5G’nin Dünya genelinde standartlaştırılması yönünde çalışmalara ait yenilikleri bu fuar kapsamında sık sık duyacağız.

Akıllı saatler

Akıllı saatler, 2017 yılının en başarısız olan ürün gamından bir tanesi. Bu yüzden CES 2018’de akıllı saatler için beklenti oldukça düşük tutuluyor.

Her ne kadar geçtiğimiz yıl Apple Watch Dünya’nın en çok satan saati olsa da, Türkiye pazarının dışında satış yapan birçok farklı marka maalesef bu ürün gamında başarılı olamadı.

Tıpkı tabletlerde olduğu gibi, akıllı saatlerinde amacı ve yönü değiştirilerek tüketiciye sunulması planlanıyor. Bu bağlamda daha çok sağlık ve spor odaklı akıllı bileklikler ve saatleri CES 2018’de görmemiz mümkün.
Türkiye’de ismini pek duymasak da Fitbit’in yeni modellerinin fuarda ön planda olacağı tahmin ediliyor.

Lakin beklentilerinizi, en azından bu sene için yüksek tutmamakta fayda var.

VR ve AR

Geçtiğimiz yıllardan beri zaman geçtikçe gelişen ve buna bağlı popülerliği artan alanlardan biriside sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik gözlükleri. Bu bağlamda bir çok firmanın sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik cihazlarını CES 2018 fuarında göreceğiz.

Fuarda gösterimi planlan ürünlerden birisi, sahip olduğu hafif yapısıyla ön plana çıkan Oculus Go. Oculus Go’nun Snapdragon 845 işlemcisinden gücünü aldığını ve bu bağlamda Qualcomm tarafından fuarda ön plana çıkartılacağını söyleyelim.

:: Bu seneki CES fuarından beklentileriniz neler?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.