DOLAR 32,2227
EURO 34,7536
ALTIN 2.397,84
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Sal 25°C
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 17°C

WhatsApp ve Facebook Messenger kol kola giriyor WhatsApp ve Facebook Messenger entegrasyonu için yeni görüntüler ortaya çıktı. Peki, bundan sonrasın…

07.07.2020
A+
A-

Zuckerberg tarafından açıklanan bilgiler dışında, entegrasyonla ilgili hiçbir detay bulunmuyordu. Ancak, Alessandro Paluzzi isimli Twitter kullanıcısı, yaptığı tersine mühendislik çalışması sonucunda önce Instagram’ın Messenger entegrasyonu üzerinde çalıştığını ortaya çıkarmıştı. Şimdi ise WhatsApp’ın da bu entegrasyon çalışmalarının içinde olduğu öğrenildi.

#Instagram is working to integrate #Messenger in the app ? pic.twitter.com/aQInx3m4yK

— Alessandro Paluzzi (@alex193a) June 3, 2020

Facebook Messenger’ın WhatsApp entegrasyonu ile ilgili ekran görüntüsünü ise aşağıda görebilirsiniz.

Bu entegrasyon sayesinde Facebook Messenger kullanıcısı, kolaylıkla WhatsApp kullanıcısı ile iletişim kurabilecek. Yukarıdaki fotoğrafta eklenen referanslara baktığımızda Facebook’un, bir WhatsApp kullanıcısının engellenip engellenmediği ve sohbetin detaylarını kolaylıkla öğrenecek gibi görünüyor. Hatta içeriği olmasa bile bir grubun üyeleri ve kişinin profil resimleri de görülebilecek.

Peki bu, Facebook’un hali hazırda WhatsApp mesajlarını topladığını anlamına mı geliyor? Hemen yanıt verelim, hayır. Ekran görüntüsü ilerleyen zamanda kullanılacak olan bir veritabanı. Ayrıca WhatsApp mesajları uçtan uca şifreli olduğu için Facebook, WhatsApp tarafından kullanılan mesajları şifrelemekk ve şifresini çözmek için Sinyal protokolünü içe aktaracaktır.

Tabii ki uygulama geliştiricileri bu yoldaki planlarında sık sık değişiklik yapabiliyor. Dolayısıyla çıkan tüm bilgileri sızıntı olarak değerlendirmek ve şirketler tarafından yapılacak resmi açıklamaları beklemek doğru olacaktır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.