DOLAR 32,5868
EURO 34,8351
ALTIN 2.495,48
BIST 9.636,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 21°C
Sal 22°C

Çerçevesiz iPad Pro ve Apple Watch nasıl görünür?

12.07.2018
A+
A-

Güvenilir Apple analisti Ming-Chi Kuo, geçtiğimiz gün paylaştığı bir bilgiye göre Apple tıpkı diğer tüm rakipleri gibi çerçevesiz ekrana geçiş yapacak. iPhone X ile çentikli ekran akımını başlatan Apple, yeni iPad Pro ve Apple Watch modellerinde çentiğe yer vermeyecek.

Analistin bu yorumundan yola çıkan 9to5Mac ise oldukça etkileyici bir konsept tasarım hazırladı. Analist Kuo’ya göre bu yıl Apple Watch Series 4 ile daha büyük ekran ve daha küçük çerçeveler kullanacak.

Buna karşılık olarak ise saatin kasa boyutları değişmeden kalacak. Tek farklılığın ise Digital Crown tarafında olacağı tahmin ediliyor. Önceki modellere kıyasla Digital Crown biraz daha büyütülebilir.

iPad Pro tarafında ise yine çerçevesiz ekranların kullanılacağını söyleyen Kuo, bu sonbaharda iki yeni modelin tanıtılacağını iddia ediyor. İlk model için 12.9 inçlik sürümün güncellenmiş hali olacağını öngören analist, diğer modelin ise 11 inçlik bir ekrana sahip olacağını söylüyor.

Yine büyüyen ekrana karşılık çerçevelerin küçülmesinden kaynaklık olarak kasa boyutunun aynı kalması bekleniyor.

Diğer taraftan incelen çerçevelerle birlikte artık tıpkı iPhone X modelinde olduğu gibi Touch ID konumlandırmak için bir yer bulunmuyor. Bunun neticesinde Apple’ın yeni iPad Pro modellerinde iPhone X’da kullandığı TrueDepth kamera sistemini kullanması bekleniyor. Dolayısıyla Touch ID ise yerini Face ID‘ye bırakmış olacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.